Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan her ay dü­zen­li ola­rak ya­pı­lan keşif yü­rü­yü­şü Al­tın­ya­ka (Gö­de­ne) Ma­hal­le­si'ne ya­pıl­dı. Son­ba­ha­rın eşsiz gü­zel­li­ği için­de ger­çek­le­şen doğa yü­rü­yü­şü­ne ilgi bek­le­nen­den daha fazla oldu. Kay­ma­kam Hakkı Uzun, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hü­sa­met­tin Çe­tin­ka­ya, Ak Parti İlçe Baş­ka­nı Arif Ya­vu­zer, İlçe Jan­dar­ma Bölük Ko­mu­ta­nı Jan­dar­ma Bin­ba­şı Gür­can Yıl­dı­rım, İlçe Em­ni­yet Mü­dü­rü Cemil Doğan ve diğer daire amir­le­ri­nin de ka­tıl­dı­ğı yü­rü­yüş 4 ki­lo­met­re me­sa­fe­de ya­pıl­dı.

Ma­hal­le­nin gi­ri­şin­de­ki Güzle mev­ki­in­den baş­la­yan doğa yü­rü­yü­şü ma­hal­le mey­da­nın­da son buldu. Al­tın­ya­ka halkı yü­rü­yü­şe ka­tı­lan­la­ra ha­zır­la­dık­la­rı de­ği­şik yi­ye­cek­le­ri ikram etti. Al­tın­ya­ka halkı günün erken sa­at­le­rin­de yü­rü­yü­şe ka­tı­lan mi­sa­fir­le­ri için kah­val­tı ha­zır­la­dı. Kah­val­tı son­ra­sı sofra duası ya­pıl­dı ar­dın­dan yak­la­şık 750 metre ra­kım­lı Al­tın­ya­ka mey­da­nın­da bu­lu­nan 1150 yıl­lık çınar ağa­cı­nın al­tın­da çe­ki­len ha­tı­ra fo­toğ­ra­fıy­la yü­rü­yüş son buldu.

Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hü­sa­met­tin Çe­tin­ka­ya, "Ekim ayın­da baş­lat­tı­ğı­mız cum­hu­ri­yet yü­rü­yü­şü kasım ayın­da Al­tın­ya­ka Ma­hal­le­mi­zin keş­fiy­le devam etti. Al­tın­ya­ka Ma­hal­le Muh­tar­lı­ğı ve Kum­lu­ca Be­le­di­ye­mi­zin ortak or­ga­ni­ze­siy­le yak­la­şık 1000 ki­şi­ye kah­val­tı ikram ettik. Çok güzel bir et­kin­lik oldu. Bu et­kin­lik­le hal­kı­mız ara­sın­da­ki kay­naş­ma, bir­lik ve be­ra­ber­li­ği sağ­lı­yo­ruz. Hem de 7'den 70'e hal­kı­mı­zın spor yap­ma­sı­nı sağ­lı­yo­ruz. Emeği ge­çen­le­re te­şek­kür edi­yo­rum" dedi.