Kumluca Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda, Kaymakam Hakkı uzun, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Başsavcı Tolgahan Altınay ve daire amirleri festival hakkındaki görüşlerini belirtti. Katılımcılar ise, sağlayabilecekleri katkılardan söz etti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya; “19 yıldan beri Tarım ve Seracılık Festivali düzenliyoruz. Sürekli gelişerek devam eden festivalimizde bu yıl da değişiklikler olacak. Hasret Gecesi, Yörük Göçünün biraz daha özüne uygun haline getirilmesi ve güreşlerimizin 3 güne çıkması ve boy atlama hakkının verilmesi gibi başlıca değişikliklerimiz olacak. Festivalimizi düzenlerken devletimizden hiçbir katkı almıyoruz. Bu yüzden festivalimize halk festivali diyoruz. Tüm etkinliklerimizin giderleri kuruluş ve özel sektör tarafından karşılanıyor. Kumluca halkı sosyal donatı binalarını yaparken de böyle dayanışmalarla yapar. Kumluca’ya dışarıdan yardım toplamaya gelirler. Ama biz dışarı yardım toplamaya gitmeyiz. İnşallah sorunsuz bir festivalimizi gerçekleştiririz” dedi.