Kumluca Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğüne bağlı ekipler şehir merkezindeki ağaçlarda bakım çalışması yaparak sokaklara kimlik kazandırıyor.

Kumluca Park ve Bahçeler Müdürlüğü Özverili çalışmaları sonucunda Şehir merkezindeki ağaçların dönemsel budama zamanlarını geçirmeyerek ağaçlarının bakımını sağladı. Kumluca’ya uygun kimlik çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Park ve Bahçeler Müdürü Tuğba Tunç, “ Sonbahar döneminde ağaçlar uykuya geçtiği dönemde bakım çalışmaları yapıyoruz. Dönemsel olarak bakım çalışmaları yaparak şehir merkezindeki ağaçlarımızın yaşam süresini uzatıyoruz. Ölü dalları temizleyip, kaldırım ve parklardaki Benjaminlerin aşırı büyüyerek çevreye zarar vermesi engelleniyor. Şekil vererek ağaçlara form kazandırıyoruz" dedi.

Konuşmalarına devam eden Tunç, “ ağaçların yıllık ve dönemsel bakımlarını gerçekleştirerek şehir merkezindeki ağaçların kalıcılığını sağlıyoruz. Benjamin’lere (ficus nitida)tazelenmesini sağlayarak şehir estetiğine katkıda bulunuyoruz. Gözü yormayan formlar ve Kumluca’nın kimliğine uygun tasarımlar gerçekleştiriyoruz."

Kumluca Belediyesinin yaptığı çalışmalar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 
Haber: Hamide KOÇUBABA