Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Salık Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, İlçe Nüfus Müdürü Abdurrahman Talay katıldı. 

Toplantıda sınavların kurallara uygun ve güvenli bir şekilde yapılması için gerekli şartların yerine getirilmesi ve tedbirlerin alınması konuşuldu. 

Ayrıca önceki sınavlarda yaşanan eksiklikler değerlendirildi. İlçede, Kız Anadolu İmam Hatip, Erkek Anadolu imam Hatip, Ömer Halisdemir, Merkez İmam Hatip ortaokulları gibi birden fazla İmam Hatip Okulunun bulunduğu, bununda anlatım karışıklığına neden olduğunu, okul yakınlarındaki trafik sıkışıklığının yaşandığı, adı birbirine çok benzeyen okulların anlaşılır bir şekilde iyi tarif edilmesi gerektiği, toplu taşıma güzergahında bulunmayan okulların sınav günü mutlaka toplu taşıma seferlerine dahil edilmesi konuları tartışıldı. Öte yandan sınavlardan önce toplu taşıma şoförleriyle de mutlaka bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapılması gerektiği konuları karar bağlandı.