2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılında açılan ve bu yıl üçüncü mezunlarını veren Sınav Koleji, mezun olacak öğrencilerin ailelerinin de katılımıyla birlikte 'Mezuniyet Töreni' düzenlendi.

Bu yıl 66 öğrenci mezun eden Sınav Koleji Kumluca Kampüsü Fen ve Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen törene protokolün temsilcileri, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı. Tören öncesinde konuklara yemek ikramı yapıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Abdullah Arıcan konuşmasında ailelere seslenerek: “Mezuniyetini kutladığımız 12. Sınıflarımız girecekleri üniversite sınavlarında bu yılda üstün başarı elde edeceklerine inanıyor ve güveniyorum. İnşallah onların her biri istedikleri üniversitelere yerleşeceklerdir. Bu uzun maratonda öğrencilerimizi yalnız bırakmayan fedakar anne ve babalar sizlere de çocuklarınız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olun” dedi.

Mezun olacak öğrencilere mutlu ve başarılı bir hayat dileyen Abdullah Arıcan, “sizden sahip olmanızı istediğim dört şey sağlıklı, mutlu, ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişime ayak uydurmaktan geri durmayınız. Değişim ve gelişimi kavrayınız ki Cumhuriyetin Kurucusu Atatürk’ümüzün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyasınız. Unutmayın bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Sizleri, buradan ve bundan sonra alacağınız eğitimle Atatürk İlkeleri rehberliğinde kendine güvenen vatana hizmette sınır tanımayan birer Türk genci olarak görmek en büyük sevdamız olacaktır. Çıktığınız bu yeni yolculukta hedeflediğiniz en iyi üniversitelere girmeniz dileğiyle her şey gönlünüzce olsun.
Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Mezuniyetiniz kutlu olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Okul Müdürünün konuşmasından sonra mezun olan öğrenciler adına hüzünlü birer veda konuşması yapan Fen Lisesi okul birincisi Ayşe Yaren Taşçı ve Anadolu Lisesi okul birincisi Recep Refik Bulgan, konuşmalarının ardından okul kütüğüne mezuniyet brövesini çaktılar.

Yapılan konuşmaların ardından kep törenine geçildi. Mezun olacak öğrenciler tek tek sahneye çağrıldı. Törene katılan misafirler ve öğretmenler tarafından öğrencilere 'Başarı Belgeleri' takdim edildi. Kep töreninin ardından müzik ve kokteyl bölümüne geçildi. Çalınan şarkılarla doyasıya eğlenen mezun öğrenciler, veliler, onlara eşlik eden okul personeli ve mezunları uğurlayan okul öğrencileri tüm sevdikleriyle birlikte unutulmaz anlar yaşadılar.