Kumluca, Finike Ve Demre ilçelerine hizmet verecek sosyal güvenlik kurumu (SGK) hizmet binası inşaatında inceleme yapıldı.

Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, SGK Kumluca Şube Müdürü Meltem Dilekcan, Kumluca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, Kumluca Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Bayram İğneli, Göksu Mahallesi'nde yapımı devam eden SGK hizmet binasında incelemelerde bulundu.

142 bin 512 nüfusa hizmet verdiklerini hatırlatan SGK Kumluca Şube Müdürü Meltem Dilekcan, “İl Müdürlüğümüze bağlı olarak Finike, Kumluca ve Demre ilçelerinde toplam 142 bin 512 nüfusa, 3 bin 312 işveren ve 40 bin 127 sigortalıya hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüzün hali hazırdaki binasının, mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine ait olup, Kumluca Otogar binası zemin katı Kasap Çayırı Mevkiinde bulunmaktadır. Hizmet binamızım açılışı 11 Şubat 2010 tarihinde yapılmış, kullanım alanı 250 m2 olan binamızda, arşivimiz bulunmamaktadır” dedi

Yüklenici firmanın işi taahhüt ettiği süre içerisinde bitirememesi nedeniyle ihalenin tekrar yapıldığını anlatan Meltem Dilekcan, “Söz konusu hizmet binamızın yapımı ilk olarak KDV hariç 1 milyon 409 TL bedel üzerinden bir inşaat firmasına ihale edilerek, 19 Haziran 2017 tarihinde inşaat çalışmalarına başlanılmıştır. Yüklenici firmanın işi taahhüt ettiği süre içerisinde bitirememesi nedeniyle işe ait sözleşme; kaba inşaat aşamasında zemin ve 1. kat betonları dökülmüş ve zemin kat tuğla duvarı imalatı kısmen yapılmış haliyle feshedilmiştir” ifadelerini kullandı.

İhalenin tekrar yapılması konusunda girişimlerde bulunduklarını anlatan Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer şunları söyledi:
“Bahse konu hizmet binamızın tamamlanabilmesi için gerekli çalışmalar yapılmış ve ihalesi sonuçlandırıldıktan sonra; inşaatımızın kalan kısmının (ikmal) sözleşmesi 06 Ağustos 2018 tarihinde imzalanmış olup, yer teslimi 10 Ağustos 2018 tarihinde Turkuaz Mimarlık-Murat Vergi yüklenici firmaya yapılmıştır.

Kumluca Göksu Mahallesinde bulunan 647 Ada, 15 nolu parselde kayıtlı bin 620 m2 arsada, bin 212 m2 bina alanı, 626 m2 oturma alanı olarak yeni hizmet binamız yapılacaktır. Zemin kat artı iki kat olarak planlanan hizmet binası KDV hariç 1 milyon 474 bin TL mal olacaktır. İşin teslim süresi 170 takvim günüdür”

Hizmet binasının Ocak 2019’da kadar tamamlanacağını ifade eden Arif Yavuzer, “bölgemizde yaşayan halkımızın büyük bir çoğunluğu tarımla geçindiği için bu Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü yeni hizmet binasında tarım sigortacılığına daha çok önem verilecek. Ayrıca, personel sayısı artırılarak, emeklilik işlemlerinin de yapılabildiği bir hizmet binası hedefliyoruz. Yeni hizmet binasının bölge halkına çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

İncelemelerin ardından İlçe Başkanı Yavuzer ve beraberindekiler otogarda bulunan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne geçti.