Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, ilçedeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerle Kahvaltı bir araya geldi.

Kumluca Belediyesi Kalekule Sosyal Tesislerindeki Kahvaltı programına, Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, Başkan Yardımcısı Bülent Karakuş, esnaf odası yönetim kurulu üyeleri, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Kumluca Temsilcisi Demet Kayacık, Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler katıldı.

KÖLEOĞLU'NDAN DA ÇOK MEMNUNUZ 
Esnafın zor zamanlar geçirdiğini hatırlatan Başkan Selçuk Çınar, "göreve geldiğimizden bu yana esnafımızla sürekli toplantılar yapıyoruz. 2 bin 200 kayıtlı üyemiz var. 15 aydır görevdeyiz. Göreve geldiğimizden bu yana başarılı işler yaptığımıza inanıyoruz. Esnafımız döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar ve girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zor durumdalar. Birde buna hergün yeni açılan büyük marketler eklenince küçük esnafımız kapanma noktasına gelmiştir. Kumluca'da daha fazla bu marketlerin açılmasına izin verilmesini istemiyoruz. Antalya'da Milletvekillerimizle yaptığımız toplantıda da büyük marketlerle olan sıkıntılarımızı dile getirdik. Ayrıca bu marketlerin 1-2 saat daha erken kapanması konusunda girişimlerde bulunduk. Ne zaman bu marketler kapanıyor küçük esnafımız iş yapmaya başlıyor. Önceki Belediye Başkanımız Yusuf Göven, esnafımızın talepleri konusunda yardımcı oluyordu. Şimdiki başkanımız Mustafa Köleoğlu'ndan da çok memnunuz. Ne zaman gitsek bizi dinliyor ve taleplerimizi yerine getirmek için çalışıyor. Kafe ve pastane esnaflarımızın gece 2'ye kadar açık kalma taleplerini ilettik. İnşallah belediyemiz bu konuda esnafın taleplerini kayıtsız kalmaz" dedi.

MALİYE 6 AY SONRA BİZE BİLDİRİYOR
Mali Müşavirlerden esnafın kapanışlarını bildirimlerini talep eden Başkan Selçuk Çınar, "Maliyeden kapanışını veren esnafların birçoğu esnaf kayıtlarını sildirmeyi unutuyor. Maliyenin kanunen kapanışını veren esnafları bildirmeleri konusunda 6 ay bekleme zorunluluğu var. Maliye 6 ay sonra bize bildiriyor. Bu yüzden kaydını sildirmeyen vatandaşlarımız aidat ücreti ve aidat ödenmediği için faiz ödemek zorunda kalıyor. Sizden ricam kapanışını veren esnaflarımızı bildirmeniz. Böyle bir mecburiyetiniz yok ama vatandaşımızı mağdur etmemek için sizden rica ediyorum" dedi.