Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, ikinci el elektronik alım, satımlarında yeni düzenleme getirildiğini açıkladı.

İkinci el elektronik eşya alım, satımı yapan esnaflara uyarılarda bulunan Başkan Selçuk Çınar, esnafların cezaiyi işlemle karşılaşmaması adına gerekli kuralları uyulması gerektiğini söyledi.

Çınar sözlerini şöyle sürdürdü:
"İl sınırlan içerisinde meydana gelen evden, işyerinden, otodan, açıktan, depodan hırsızlık olayları ile ilgili yapılan araştırmalarda çalınan cep telefonu, bilgisayar, fotoğraf makinesi, CD çalar, DVD çalar, LCD televizyon ile buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi vb. türü elektronik ve beyaz eşyalar ile maddi değeri yüksek olan hurda malzemelerin ikinci el eşya alım satım işi yapan işyerlerinde, malzeme satan ve malzeme satın alan bilgilerini bulundurmayan işyeri sahiplerine ve işletmelerine idari para cezası uygulanacak.

Hurda alım ve satımı üzerine faaliyet gösteren hurda satan ve satın alan kişi/kişilerin kimlik ve adres bilgilerini, eşya miktar ve özelliklerini belirtir formun tanzim edilmesi,

Elektronik eşya ve beyaz eşya olarak tabir edilen eşyaların ikinci el olarak alım ve satım üzerine faaliyet gösteren işyerlerinde, eşyayı satan ve satın alan kişi/kişilere ait kimlik ve adres bilgileri ile alışveriş işlemini gerçekleştiği tarih bilgilerinin, eşya miktar ve özelliklerini belirtir formun tanzim edilmesi, eşya ile ilgili faturanın alınması. Kolluk kuvvetleri tarafından istenilmesi durumunda formun ve faturanın ibraz edilmesi sağlanacaktır.

18 yaşından küçük şahıslardan yanlarında vasileri bulunmadığı sürece eşya alım ve eşya satımı yapılmayacaktır. Tanzim edilen form bir yıl süre ile saklanacaktır."