Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart 2019'da yapılacak mahalli idareler seçimi için hazırladığı seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), mahalli idareler seçimi için askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listeleri 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacağı bildirildi.

4 Ocak’ta muhtarlık bölgesi askı listelerinin, tutuklular ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerinin, güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itirazların başlayacak. Siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlanmasının son günü  21 Şubat olacak.

SEYYAR SANDIK GELİYOR

 27 Şubat’ta ilçe seçim kurullarınca seyyar sandık oluşturma ve hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin seyyar sandıkları işlenmesi çalışmaları son bulacak. 28 Şubat’ta seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanacak.

Adres değişikliğinde bulunmak isteyen seçmenlerin ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurarak nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor.

YKS SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 17 Ocak'ta askıdan indirilecek. Seçmenler bugünden itibaren YSK'nın "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek.

ÖĞRENCİLER BULUNDUKLARI  İLLERDE OY KULLANABİLECEK

Öğrenim gördükleri yerlerde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve kaldıkları yurt müdürlüğünden de yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle bağlı bulundukları okul ve yurtların ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ile eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri halinde bulundukları yerden oy kullanabilecek.

21 Mart’ta seçim propagandası ve yasakları başlayacak. Seçim propagandası seçimden bir gün önce 30 Mart’ta saat 18.00’de sona erecek. 31 Mart 2019 Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek.

Haber : Hamide KOÇUBABA