Eskişehir’ de 6-10 Mart tarihleri arasında “Sahneden Dayanışmaya” sloganı ile kadın tiyatro oyunları bu kez depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için sahnelendi.ESKİŞEHİR (İGFA) - Emekçi Kadınlar Günü haftasında gerçekleşen; “Ben Türkan Saylan”, “Kurtuluşun Kadınları”, “Silüet”, “Kadınlar Konuşursa” tiyatro oyunları ile Eskişehir’den birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Eskişehir Yazılıkaya Rotary Kulübü Derneği Başkanı Ceyhan Kükrer, etkinlik ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası birçok kentimizde büyük kayıplar yaşandı. Ülkemizde meydana gelen en büyük felaketlerden biri ile karşı karşıya olmanın derin üzüntüsü ve acısı içerisindeyiz. Türk Rotarysi olarak üzerimize düşen görevlerin farkındayız ve felaketin ilk gününden bu yana tüm imkanlarımızla devletimizin ve vatandaşlarımızın yanında olmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu kapsamda, 6-10 Mart tarihleri arasında 4 Kadın oyununun sahnelendiği “Rotary Tiyatro Festivali Kadın Oyunları” projemizi “SAHNEDEN DAYANIŞMAYA” sloganı ile depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için hayata geçirdik. Etkinliğimizde sahne alan oyunlara Kadın Sığınma Evlerinden 90 kadını, Eskişehir’e gelen depremden etkilenen 400 vatandaşımızı ve 250 öğrencimizi tiyatro ile buluşturarak içinde bulunduğumuz bu zor günlerde bir nebze olsun moral olması amacıyla destek olduk.

Projemizle Eskişehir’den birlik ve beraberlik mesajımızı güçlü bir şekilde verdik. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Yazılıkaya ve Yunusemre Rotary, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, Yazılıkaya, Yunusemre, Gordion Rotaract Kulübü Dernekleri olarak projeyi hayata geçirmek için çok emek verdik. Bu anlamlı projemizde bizleri yalnız bırakmayan tiyatro sanatçımız Şenay Gürler’e ve İzmir Tiyatro Ofisine bu güzel tiyatro oyunlarını bizlerle buluşturduğu için ayrıca teşekkür ediyoruz. Ayrıca projemize destek olan; Eskişehir Büyükşehir Belediyemize, Odunpazarı Belediyemize ve Tepebaşı Belediyemize, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi’ne, Eskişehir Kadın Platformuna ve duyarlı Eskişehir Halkına şükranlarımızı sunuyoruz".

Kaynak: igf