2017 yılında açılan Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ilk mezunlarını vermesi dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde tören düzenlendi. Törene, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İlker Sönmez, Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Aladağ, Kumluca Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Sülekoğlu, daire amirleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Cavid-19 tedbirleri çerçevesinde, mezuniyet törenine öğrencilerin aileleri çağrılmadı.

Törende konuşan Dekan Öncel, “Nitelikli sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi için hepimizin de bildiği gibi mesleğinde yetkin, yeterli sağlık profesyonellerinin gelişmesi, etik ilkelere uyması insan hak ve değerlerine önem vermesi kararlı sorumluluk sahibi disiplinli öğretim elemanları ile birlikte hemşirelerin de birlikte olması önem arz eden bir durumdur. Bu amaçla, bu fakülte kuruldu. Türkiye'nin nitelikli sağlık hizmetlerinde bakım ihtiyacını karşılamaya, hemşireye ihtiyacı vardı. 2015 yılında fakültemiz kuruldu. 2017 yılında da fakültemiz eğitim öğretime başladı. Öğrencilerimize artık meslektaşlarım demek istiyorum. Çünkü onlar bugünden itibaren sağlık ordusuna katılacaklar" dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise “Bugün buraya sadece hemşire öğrencilerimizin mezun etmeye gelmedik. Covid-19 salgını sürecinde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız sağlık çalışanlarımızın etkinliğine katılıp, mutluluklarına ortak olmaya geldik" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin çocukluk ve öğrencilik dönemlerini içeren fotoğrafların yer aldığı slayt gösterileri yer aldı. Daha sonra mezun öğrenciler Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel eşliğinde hemşirelik yeminini okudu. Dereceye giren öğrencilere Dekan Öncel ve Başkan Köleoğlu tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Okul birincileri Sevgi Aksoy ve Zekiye Ergen tarafından yaş kütüğüne isim plaketi çakıldı. Tören kep atma etkinliği ile sona erdi.