C.N. isimli hasta rutin smear testi için Özel Medikum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ertuğrul Yılmaz'a muayene oldu. Muayene sonucunda iki taraflı kist ve büyük miyom olduğunu fark edildi. Hastaya aynı zamanda vajen ve rahimde sarklıklık, idrar kesesi sarkması teşhisi de konularak, kapalı yöntem laparoskopi ile rahim ve yumurtalıkların alınması, sarkıklıkların giderilmesi için operasyon önerildi.

Kapalı laparoskopik yöntem ile rahim ve yumurtalıkların alınması gerçekleştirilen, vajen duvarı kapalı cerrahi yöntemle karın duvarına asılarak ve vajendeki genişleme ve sarkıklık düzeltilerek dokular düzeltildi. Hastanın karnına kesi yapılmadan gerçekleştirilen operasyon sadece yarım santim ve bir santimlik dört adet kesiyle ameliyatı yapıldı. Karında ameliyat kesisi olmadığı için hasta operasyondan bir gün sonra normal yaşantısına geri dönerken, hastaneden taburcu olduğunda normal yaşantısına devam etti.

Özel Medikum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ertuğrul Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın ameliyatları A, B, C, D, E diye sınıflara ayırdığını, bu sınıflandırmada C- grubunda sezeryan, B- grubunda açık yöntemle rahim alınması ameliyatı, A-grubunda ise kapalı laparoskopik yöntemle rahim alma ve kanser nedeniyle yapılan ameliyatların olduğunu söyledi.

A-grubu ameliyatların genellikle Eğitim Araştırma ve Üniversite Hastaneleri gibi tam teşekküllü 3. basamak diye tarif edilen sağlık kuruluşlarında gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, hastasına kapalı laparoskopik yöntemle 8 santim çapında miyom ve iki taraflı kistlerin olması nedeniyle rahim ve yumurtalıklarınının alındığını, ayrıca vajen sarklıklığının düzeltilmesi için vajenin özel asıcı materyaller kullanılarak vajeni karın duvarına sabitlediklerini belirtti.

Yılmaz şu bilgileri verdi:
“Hastanemizde, Sağlık Bakanlığı'nca A-grubunda sınıflandırılan başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Operasyon çok başarılı geçti, operasyonu kesi yapmadan gerçekleştirmemiz hastamıza ayrıca konfor kazandırdı, operasyon sonrası hastamızda kanama ve ağrı olmadı. Hastamız kısa süre içerinde normal yaşantısına geri döndü. Operasyon sonrası hastamızın ağrısız olarak normal yaşantısına kısa sürede devam etmesi hastamız kadar bizi de çok mutlu etti. Bundan sonraki yaşamında daha önceki sıkıntılarını yaşamadan devam edecek.”

Her kadının belirli bir yaştan sonra düzenli olarak smear testi yaptırması gerektiğini vurgulayan Dr. Yılmaz, rahatsızlıkların erken teşhis ve tedavideki başarıyı arttırmak için hekimler olarak smear testi yaptırmayı önerdiklerini bildirdi.

Özel Medikum Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuşan C.N'de, uzun süreden beri yaşadığı rahatsızlıkları, yaptırdığı smear testiyle teşhis ve tedavisini gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ertuğrul Yılmaz'a teşekkür ettiğini bildirdi.

Ameliyat öncesi bazı tereddütleri bulunduğunu belirten C.N, “Doktorumun operasyonda yaşayacağım riskleri, sonrasındaki rahatlığımı anlatınca ameliyat olmaya karar verdi. Gerçekten çok kolay ve rahat geçti, sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Ameliyat sonrası çok az bir ağrım oldu, sonrasında hiç bir ağrım olmadı. Doktorumuz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.