Turizm Merkezi Olympos’ta bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Kültür ve Edebiyat Festivali kapsamında Kumluca İlçesi Sarıcasu Mahallesi sınırları içinde bulunan Rhodiapolis Antik Kentinde de değişik etkinlikler yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi ve Kumluca Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Festival’e düzenleyen kuruluşlar dahil 14 ayrı kuruluş destek veriyor. 6 -10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Festivalde 8 Eylül Cumartesi Günü akşamı bölümü Rhadiapolis Antik Kentinde gerçekleştirilecek.

Akşam saat 20 00 de Rhodiapolis Antik Kenti, Antik Tiyatrosunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam Müzikleri ve Şiir Dinletilerinin ardından Doç. Dr. Ugur Günay Yavuz tarafından hazırlanan “Yeniden Canlanan Kent Rhodiapolis” Fotoğraf Sergisi gezilecek.

Turimz Merkezi Olmypos’ta düzenlenecek Kültür ve Edebiyat Festivaline Güney Kıbrıs, Slovenya, Arnavutluk, Mısır, Yunanistan, Hollanda, Makedonya, Sırbistan ve Hindistan gibi ülkelerden sanatçılar katılacak.