KENDİ MUTFAĞIMDA TÜKETİYORUM

Girişimci Ela Yeşiloğlu, “Narenciyenin başkenti ve reçel denildiği zaman akla ilk gelen Antalya’da Antalyalı kadınlar olarak dalından tazecik topladığımız ürünleri mutfağımızda hazırlayıp organik tüketiyoruz. Yakın çevremin talepleri ve istekleri arttıkça aynı doğallıkta kendi mutfağımda rahatlıkla tükettiğim ürünleri ek kazanç elde etme fikriyle girişimci olmaya karar verdim. KOSGEB kursuna giderek destek aldım. Ek kazanç diye başladığım işimi büyütmeyi hedefliyorum” dedi.

MEVSİMİNE GÖRE REÇEL YAPIYORUM.
Mevsimine göre reçeller yaptığını söyleyen Ela Yeşiloğlu, “Narenciye kategorisi, turunç, bergamot, greyfurt, limon, portakal, mandalina ve kamkuat, çilek, vişne, ahududu, böğürtlen, karadut, nar ve kiraz reçellerini mevsiminde tazecik topladığım ürünleri kaynatıp reçel yapıyorum. Mart ayındayız Turunç reçeli mevsimi Turunç reçelinin yapımı emek ister. Turunçlar önce toplanır, yıkanır, temizlenir. Kabuğu rendelenir ve dilim şeklinde kabuğu kesilir. Ardından kıvrılıp 1 metrelik ipe dizilir. Bu halde şekil alır ve daha sonra haşlanır, tatlandırılması için bekletilir, acı suya atılır. Turunç reçeli 7 günlük süreçte hazırlanıyor. Dalından tazecik topladığımız ürünleri reçel yapmaktan mutlu oluyorum. Eşim en büyük destekçim” dedi.

DOĞAL LEZZETLER MARKASIYLA SATIŞ YAPIYORUM

dogal.lezzetler07 instagram sayfasıyla satış yaptığını söyleyen Yeşiloğlu, "Yakın çevreme ve onların çevrelerine satış yapıyordum. Sosyal medya hesaplarımdan gelen siparişler üzerine satış yapmaya başladım. İzmir, Şanlıurfa, Hatay, Ankara, İstanbul'a kargo şirketiyle aktif olarak satış yapmaya başladım. Doğal Lezzetler markasıyla satış yapmaktan ve narenciyenin başkenti Antalya'yı tanıtmaktan mutlu oluyorum” dedi.
Haber: Hamide Koçubaba