Psikolog ve Aile Danışmanı Burcu Laçin, Finike Cumhuriyet Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde sınava hazırlanan öğrencilere Hedef Belirleme ve Motivasyon konulu seminer gerçekleştirdi.
Seminerde sınava hazırlanan öğrencilere Başarılı olmanın altın taçlarını sıralayarak Motivasyon ve hedef belirleme, doğru yaşam, çalışma teknikleri çalışma taktiklerinin kesin inanç gibi konulara değindi.
Psikolog Burcu Laçin " Ben bu sınava neden giriyorum? Bu sınavı gerçekten kazanmak zorunda mıyım? Kazanmak için neler yapmam lazım? diyerek amacınız ve hedefiniz olmalıdır.Belirlediğiniz hedefe ulaşmak için doğru yaşam ve çalışma teknikleri uygulamalı ve motivasyonunuzu kaybetmemelisiniz.Amacınız gerçekçi ulaşılabilir olmalıdır. Motivasyonunuzu artırıp arkadaşlarınız ile olumlu rekabet ortamında hedefinize ulaşmak için doğru yaşam alanları oluşturarak başarabilirsiniz dedi.
Doğru yaşam ortamının çalışmanın verimli olmasında etkili olduğunun altını çizen Psikolog Burcu Laçin " Uykulu ders çalışmak anlamanızı ve zamanı verimli kullanmanızı engeller.Sürekli ders çalışmak bireyin stres ve sıkılmanıza ve verimli çalışmanıza olumsuz katkı sağlar.Sosyal Aktiviteler oluşturarak stres ortamından uzaklaşmış zihninizi dinlendirmiş olursunuz.Doğru yaşam : uyku Doğru yaşam , beslenme , spor , sosyallik , ruhsal durumunuz başarılı olmanızda etkilidir.İnter kullanımına bilinçli bir kullanıcı olarak başarınızı etkilemesine izin vermeyin. Hedefinize olan inancınızı kaybetmeyin , başarırsınız" dedi.
Burcu Laçin " Motivasyon konulu seminerimizi faydalı ve enerjik bir atmosferde gerçekleştirdik.Nicelerinde buluşmak üzere " dedi.
Haber: Hamide KOÇUBABA