​Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Okuluna dönüştürülen Kumluca İmam Hatip Lisesi Bu yıl Eylül ayından itibaren ilk öğrencilerini almaya başlayacak. ​

​Proje kapsamına alınan Kumluca İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okuluna Kumluca’nın sevilen simalarından daha öncede Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi, Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi, Kumluca Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, Kumluca Anadolu Lisesi Müdürlüğü de yapmış olan Durmuş Yavuzer Okul Müdürü olarak atandı.

​2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Kumluca Anadolu İmama Hatip Lisesi Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Müfretadı uygulayarak Eğitim ve öğretime devam edecek. İlçede bulunan İmam Hatip Lisesinin bu kapsamda öğrenci alacak olması çocuklarını bu okula verecek olan anne babalarda da büyük sevinçle karşılandı. Bazı veliler çocuklarımız bu okulda milli ve manevi değerlerin eğitimi alarak vatana ve millete hayırlı bir birey olarak yetişecekler, hem de Fen Lisesi Anadolu Lisesi ve sosyal Bilimler Lisesinde okutulan dersleri okuyarak üniversite hayatlarına devam edeceklerini belirterek mutluluklarını dile getirdiler.

​Kumluca Anadolu Lisesine 8. Sınıfı bitiren öğrenciler LGS puanı ile proje bölümüne, not ortalaması ile de normal bölümüne tercih ederek kayıt yaptırabilecek.

Kumluca İmam Hatip Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Okulu, 24 derslik, 150 kişilik konferans solonu, Z kütüphane, mescit, kantin, dinlenme odası, fizik laboratuvarı, kimya laboratuvarı, biyoloji laboratuvarı, çok amaçlı Salon, rehberlik Servisi, etkileşimli tahtalar, kapalı voleybol sahası, basketbol sahası, öğrencilerin dinlenmesi için kamelyalar, fitnes salonu, barınma ihtiyacı olan öğrenciler için Yatılı Öğrenci Pansiyonu gibi birimleri, bünyesinde barındırıyor.

​Ayrıca bu okullarda görev yapacak olan öğretmenler Okul İdaresi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışması sonucu Bakanlıkça atanıyor olması büyük bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

​Kumluca İmam Hatip Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Okulu sahip olduğu bu özelliklerden dolayı Kumluca eğitim ve öğretimine büyük katkı sağlayacak.