Kum­lu­ca İlçe Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü Top­lum Des­tek­li Po­lis­lik Büro Amir­li­ği ekip­le­ri 19'uncu Tarım ve Se­ra­cı­lık Fes­ti­va­li kap­sa­mın­da ilçe nü­fu­su­nun nor­mal za­man­la­ra göre yak­la­şık ikiye kat­lan­dı­ğı­nı, buna bağlı ola­rak da il­çe­ye art ni­yet­li in­san­la­rın gi­re­bi­le­ce­ği­ni göz önün­de bu­lun­du­ra­rak, va­tan­da­şı uyar­dı. Ekip­ler özel­lik­le fes­ti­val çer­çe­ve­sin­de sergi açan çarşı es­na­fı­nı do­laş­tı.


Ekip­ler va­tan­da­şa, bina ve iş yeri gi­riş­le­ri­ne mut­la­ka ka­me­ra veya gö­rün­tü­lü sis­tem ta­kıl­ma­sı­nı, kapı önüne veya açık­ta eşya bı­ra­kıl­ma­ma­sı, ka­pı­la­rın mut­la­ka ki­lit­le­ne­rek ika­met ve iş yer­le­rin­den ay­rıl­ma­la­rı, şüp­he­li bir durum veya kişi gör­dük­le­rin­de 112 Acil Çağrı Mer­ke­zi'ni ara­ma­la­rı öne­ri­sin­de bu­lun­du. Polis ekip­le­ri ko­nuy­la il­gi­li afiş asıp, bro­şür­ler de da­ğıt­tı.


Es­na­fa hır­sız­lık, do­lan­dı­rı­cı­lık, sah­te­ci­lik ve sahte para olay­la­rı­na da karşı bil­gi­len­dir­me ya­pı­la­rak, sahte para ka­le­mi da­ğı­tıl­dı.