Kumluca Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyonla, Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi erkek öğrencilerine polislik mesleğinin tanıtımı yapıldı. 

Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen etkinlikte, emniyet müdürlüğünde görevli Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli, motorize ekipler Yunus timi ve trafikte görevli Şahin timi polis memurları mesleki yaşamlarını anlattı. 

Yunus timinde görevli polis memuru Mehmet Çetin, polisliğin meslek dışında bir vatan sevdası olduğunu, bu duygularla yapılan polislik mesleğinde yaşanan olumsuzlukların hayatı etkilemediğini söyledi. 

Polislik mesleğine giriş şartları hakkında da bilgi veren Çetin, “Polislik mesleği güzel ve onurlu bir meslektir. Bizler bu mesleği seçtik, gururla, onurla bu mesleği yapıyoruz. İnsanlar her konuda her insandan yardım isteyemez, ama polislerden hepimiz her konuda yardım isteyebiliriz. Bu mesleğin en güzel yanlarından biri de herkese, hiçbir ayrım yapmadan yardımcı olmaya çalışmaktır.” dedi.

Trafik büro amirliği Şahin timinde görevli polis memuru Ali Fuat Algan da öğrencilere, trafik kuralları, güvenli trafik ve özellikle motosiklet kullanımlarından kask kullanmanın önemi hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Gökhan TEMEL