Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Yusuf Göven, Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, dire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 
Program Antalya Muratpaşa Camii İmam Hatibi İrfan Keskin’in Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kumluca Müftüsü Hacı kahraman konuşma yaptı. Müftü Kahraman Konuşmasında; “ Zamanımızda ebeveynler yani anne ve babalar gençlerle anlaşamıyor. Asalında Kuranı Kerimde Anne Baba ile evlat arasındaki ilişkilerini, evladın İslam’a göre nasıl yetiştirildiğini konu edinen ayetler var. Hepimiz Kuranın bize verdiği mesajlara göre yaşasak ilişkilerimizde sorun yaşacağımızı sanmıyorum. Hem dinimiz, hemde Peygamberimiz gençlerimize en iyi rol modeldir” dedi. 
Kumluca Eski Camii İmam Hatibi Fatih Atay’ın Kuran Okumasından sonra Peygamberimizin hayatı ile ilgili kısa bir sinevizyon gösterisi yer aldı. Serik Burmahancı mahallesi Pazarağacı Camii İmam Hatibi Mehmet Taşkaya’nın Kuranı Kerim tilavetinin ardından Kumluca İlçe Vaizi Hüseyin Aydın’ın yaptığı dua ile gece son buldu.