CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve partili Milletvekilleri İzmir'de Güzelbahçe Belediyesi’nin afet dolayısıyla kurduğu konteyner kentini ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.İZMİR (İGFA) - Kahramanmaraş'ta meydana gelen 11 il ve onlarca ilçede yıkıma ve can kayıplarına neden olan depremlerin ardından Malatya Yeşilyurt Aşağıbağlar Mahallesi'nde Güzelbahçe Belediyesi’nin kurduğu konteyner kenti, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ankara Milletvekili Murat Emir, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ziyaret etti.

Yapılan çalışmanın takdir edilecek bir yanı olduğunu söyleyen Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İzmir’den gelip burada böyle bir konteyner kent kurup, günlük bin vatandaşımıza yemek çıkarmak büyük bir dayanışma ve takdir edilecek iştir. 11 ilimizi etkileyen bu deprem büyük bir yıkım yaratmıştır. Yaralarımızı sarmak için hepimizin hiçbir siyasi düşünce gütmeden halkımıza el uzatması gerekiyor. Güzelbahçe Belediyesi 1300 km uzaklıktan yardım elini uzatabiliyorsa Malatya Yeşilyurt’a tüm belediyeler ve kurumlarda bunu yapmalıdır. Gün dayanışma günüdür, birli olma beraber olma günüdür” diye konuştu.

Ziyartlerinden dolayı vekillere teşekkür eden Başkan Mustafa İnce de, "Burada elimiz bir vatandaşımıza uzanıyor, bir vatandaşımıza sıcak bir çorba verebiliyor, bir vatandaşımızın sıcak bir ortamda kalmasını sağlıyorsak bizden daha mutlu kimse yoktur. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci dayanışarak ve birlikte aşacağız" dedi.

Kaynak: igf