1968 yılında Antalya'da doğan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Dalgın, ilk ve orta öğrenimini Almanya'da tamamladıktan sonra, lise eğitimini Antalya Çağlayan Lisesi'nde bitirdi. 1994 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Dalgın, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık eğitimini bitirdi.

Aksaray Devlet Hastanesi'ndeki mecburi hizmetinin ardından daha sonra sırasıyla, Eskişehir Sakarya Hastanesi, Bursa Medikalpark Hastanesi, Özel Aksaray Hastanesi'nde görev yapan Dalgın, 2016-2018 yıllarında 2,5 yıl süreyle Finike Devlet Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak çalıştı.

Özel Medikum Hastanesi'nde hasta kabulüne başlamasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Op. Dr. Tayfun Dalgın, Finike'de 2,5 yıl süreyle görev yapması dolayısıyla bölge insanını tanıdığını ve kendisinin de Antalyalı olması dolayısıyla Kumluca ve yöresini sevdiğini söyledi.

Dalgın, “Yeni göreve başladığım Kumluca Özel Medikum Hastanesi, yeni hizmete başlamış güzel bir hastane. Daha önce 2,5 yıl süreyle Finike'de görev yapmam dolayısıyla bölgeyi tanıyorum ve takibini yaptığım hastalarım var. Hastanemizin yeniliği, tıbbi cihaz ve yeterliliklerinin fazla olması burada insanlara sağlık alanında güzel hizmetler verme adına beni heyecanlandırıyor. İnşallah diğer hekim arkadaşlarımız gibi bende bölge insanlarına güzel hizmetler yapmak için çalışacağım.” dedi.