3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Özel Medikum Hastanesinde konuşma yapan Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Arıcı, "Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasının en etkin ve en verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olabileceği gibi aynı zamanda organ bağışı hususunda, halkımızın ve sağlık personelinin farkındalığının arttırılacak olması da organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması yönünde olumlu sonuçlar doğuracaktır. Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ancak organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyretmekte ve buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedir" dedi.

Organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Dr. Arıcı, "Organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında bulunmaktadır. 3-9 Kasım tarihleri arasında Kumluca Cumhuriyet Meydanında "Organ Doku Bağışı Standı" kurulacaktır.

ORGAN BAĞIŞI NELERE YAPILIR?
Sağlık Müdürlüklerine, Hastanelerin Organ Bağış birim yada noktalarına, Organ nakliyle ilgili vakıf, dernek ve kuruluşlara, başvurup ilgili form doldurulduktan sonra Doku ve Organ Bağış Belgesi alınabilir.“ dedi.

Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Arıcı, Kur'an-ı Kerim'de “Kim bir insana hayat verirse onun tüm insanlara hayat vermişcesine sevap kazanacağı“ beyan olmuştur. Dedi.

Özel Medikum Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Atilla Karataş “Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Arıcı hastanemizde organ bağışı hakkında bilgilendirmede bulundu. Kendisine teşekkür ederiz. Organ Bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlattı. Unutmayın organ nakli birgün sizede gerekebilir. Bu konuda bilinçli olmalıyız.“ dedi.