Merkez Mahallesi Gödene Caddesi üzerinde bulunan beş katlı bir binada kurulan Özel Fizyotek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Kumluca Belediyesi Başkan Vekili Batuhan Mutlu Engin, Başkan Yardımcısı Ramazan Uluşar, Finike Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmet Çetin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, CHP İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz, İYİ Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşenur Alkan, Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Songur, belediye meclis üyeleri, partililer, çok sayıda iş adamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Kuran-ı kerim okunarak açılışı gerçekleştirilen Özel Fizyotek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Soner Coşgun konuşmasında, "farklılıklarımız bizi eşsiz kılarak, çıktığımız bu kutlu yolda Batı Antalya Bölgesine hizmet vermek amacıyla kurduğumuz Özel Fizyotek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin raporları doğrultusunda, bireysel ve grup eğitimi veriyoruz " dedi. Coşgun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okulumuz 750 metrekare kapalı alanda olup, 200 metrekarelik açık alanda hizmet vermektedir. Kurumumuzda 11 bireysel dersliğimiz olup, grup eğitimleri içinde 4 adet dersliğimiz bulunmaktadır. Fizik tedavi için 2 adet dersliğimiz, el becerileri ve mutfak becerileri için de yine 2 dersliğimiz bulunmakta olup, toplamda 19 adet dersliğimiz bulunmaktadır. Bölge de bedensel engelli, zihinsel engelli, yaygın gelişimsel bozukluk, özel öğrenme güçlüğü destek programları verilmekteyken, işitme engelli bireyler dil ve konuşma bozuklulukları destek eğitim programlarını da bünyemize kattık. Bunun yanı sıra yine fizik tedavide hipo terapi yani at terapisi, hidro terapi havuz tedavisi bünyemize kattık. Artık ailelerimiz Antalya'ya gitmek zorunda kalmayacak. Aynı zamanda 20 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan kanunla birlikte Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik (ÇÖZGER) gereği, çocuklarımızın raporlar kalıcı olmayacak. Bütün verdiğimiz hizmetler devlet güvencesi altında olup ücretsizdir.Bu süreçte fazla vakit ayıramadığım sevgili aileme,gecesini gündüzüne katan sabahın 5'ine kadar çalışan değerli ekip arkadaşlarıma,yine bu süreçte bizlere destek olan değerli dostlarıma, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'na ve hizmette çığır açan Hüsamettin Çetinkaya'ya sonsuz şükranlarımı borç bilirim."

Konuşmaların ardından Fizyotek Merkezi öğrencisi Çiğdem Taşkın, ezbere okuduğu bayrak şiiri ayakta alkışlandı. Halk oyunları ekibi gösteri sundu. Gösterilerin ardından Kurucu Soner Coşgun, Fizyotek çalışanları ve öğrencileri ile birlikte açılış pastası kesti. Protokol ve davetliler daha sonra modern ve uluslararası standartlarda planlanmış olan okulu inceleyip, eğitmenlerden bilgi aldılar.