Kumluca Bil Koleji otizm farkındalık gününe dikkat çekmek amacıyla Sarıkavak Özel Eğitim merkezinde ' Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız ' isimli etkinlik düzenledi.
Otizm farkındalık günü kapsamında 1. ve 3. Sınıf öğrencileri ve Bil Koleji ilkokul Öğretmeni Nazife Bulut Timur ve Mahmut Eren önderliğinde Otizm farkındalık günü etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte eğlenceli ve dikkat çekici etkinlikler düzenlenerek her iki okul öğrencilerinin kaynaşacakları ve eğlenerek otizm'e farkındalık oluşturuldu.
Etkinlikte düz beyaz tişörtlerin üzerine renkli akrilik boyalarla el baskısı yapılarak ' biz bu dünyada farklı renkleriz algısı ve Otizm farkındayız baskılı tişörtler giyerek etkinliğe katılanlara mesaj verildi.

BİR ARADA OLDUĞUMUZ SÜRECE GÜZEL VE ANLAMLIYIZ.
Bil Koleji Öğretmenleri Nazife Bulut Timur ve Mahmut Eren, " Her insan farklı farklı renklere sahip ve bu renkler bir elin parmakları gibi bir aradadır. Bir arada olduğumuz sürece güzel ve anlamlıyız. "Otizm onların seçimi değil! Unutmayın; bu durumu onlar yaşıyor biz değil. Otizm eksiklik değil farklılıktır. Farklılıkları birlikte fark edelim. Otizmin farkındayız, onların yanındayız.Bil Koleji ilkokul Öğretmenlerini ve öğrencilerini okulunda ağırlayan Kumluca Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürümüz Muhammed Akgül ve öğretmenlerine çok teşekkür ederiz " dedi.

Haber:Hamide Koçubaba