Yabancı Şair ve Müzisyenin katılacağı Festivale, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Kumluca Belediyesi, Türkiye Otelciler Birliği, Akdeniz Otelciler Birliği, Antalya Tanıtma Vakfı, Tarihi Kentler Birliği, ÇEKÜL, Artshop ve Şeker Sanatevinin ev sahipliği yaptığı festival dünyada tarihi ve turistik kentlerin ilgi alanına giren insanlara Olympos’u tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek.


Festival boyunca yerli ve yabancı konuklar Adrasan ve Çıralı gibi turistik değeri olan kentler gezdirilecek. Şiir ve Müzik etkinlikleri, Olympos başta olmak üzere tarihi kentler hakkında bilgi içeren sempozyumlar düzenlenecek. Festival öncesi paydaşlar, ulaşım, konaklama, tören alanının düzenlenmesi, tanıtım katalogların basılması gibi hizmetleri sağlayacak.


Festival’in yapılması konusunda öncülük eden Bahçeşehir üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mesut Şenol; “Olympos’ta yerel yöneticiler, arkeologlar, yerli ve dışarıdan gelen turizm işletmecileri var. Belki farkında değiliz ama bunlar büyük bir güç. Biz bu güçlerin katkısıyla bu festivali gerçekleştireceğiz. Kültür turizmi çok önemlidir. Kültür turizminin içinde kendi yerel kültürümüzü, mesela Yörük kültürümüzü, diğer sanatlarımızı, minyatür falan gibi bunları sergileyeceğiz. Anadolu’dan değişik dini inançlar geçmiş. Bunlar inanılmaz zenginliklerdir. Ben İstanbul’da çok festivaller düzenliyor, Uluslararası Festivallere katılıyorum. Olympos Büyük markadır. Antalya valimiz Sayın Münir Karloğlu’nun oluru ile Olympos Kazıları başkanı Prof. Dr. Yelde Uçkan Hocamızla birlikte çok güzel bir festivale ev sahipliği yapacağız. Valimizin desteği ve Yelda Hocamızın da bu işe sahiplenmesi festival ve bu antik kent açısından büyük bir şanstır. Olympos gibi büyük bir markayı ülkemizin, Antalya’nın tanıtımı için kullanmak amacıyla bu festivali gerçekleştireceğiz” dedi.