Vatandaşlar, Meydan Mahallesi Defne Caddesi Başoğlu Apartmanının önündeki boşlukta yavrusuyla ilgilenen bir kedi gördüler. Önce kedinin yavrusunu sevdiğini düşündüler. Kedi uzun süre hareketsiz olan yavrusuyla ilgilenince dikkatlerini çekti. Cadde üzerinde esnaflık yapan vatandaşlar, yaklaşık 2 haftalık olduğu tahmin edilen yavrunun ölmüş olduğunu tespit ettiler. Esnaflar kediyi ölmüş yavrunun başından uzaklaştırmak istediler. Kedi bir türlü yavrusunun başından ayrılmadı. Kedi yavrusunun üstüne kapanarak miyavlamaya başladı. Çevre sakinleri önce kalp masajı yapmak istedi. Yavru kedinin nefes almadığını görünce vaz geçtiler. Kedinin ölmüş yavrusuna karşı yaptığı hareketler vatandaşlar tarafından üzgün karşılandı. 
Kedinin yavrusuyla ilgilendiğini gören Mehmet Bozdoğan (52); “Kedi yavrusunu uzun süredir yalıyor. Üstüne kapanıp ağlıyor. Şu anda gördüğünüz gibi yapıyor. 1 saatten gecik burada yavrusunu yalıyor” dedi.

Hatice Dönmez (40) ise; “Kedi bizden yardım bekliyor ama yapacağımız hiçbir şey yok bence. Benimde kedim vardı. Benim de kedim yavruladı. Kedilerin yavrularına karşı şefkatleri aynı anneler gibidir. Şu anda ne yapacağız onu düşünüyorum ben” dedi.