Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında açılan “Okuma Yazma Kurslarının Belge Dağıtım Töreni’ne, Kumluca Protokolü, Sivil Toplum ve Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Santa ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Ardından kurs süresince verilen eğitimler, hazırlanan sinevizyon eşliğinde kesitler halinde sunuldu.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir yaptığı konuşmada, seferberlik kapsamında yapılan çalışmaları Kumluca Kaymakamlığı koordinasyonunda yürüttüklerini, seferberlik kapsamında 52 kurs açtıklarını ve 730 kursiyere ulaştıklarını belirtti. Kurslarda yer alan 730 kursiyerin ise 105 tanesinin Suriye vatandaşı olduğunu söyleyerek kurs açma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Belge töreninde ise tamamlanmış olan 28 kursun kursiyeri olan 162 kursiyere törenle belgelerinin verileceğini aktardı. Ayrıca bu çalışmalarda emeği geçen ve destek olan herkese şükranlarını belirtti.

Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun’da yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği çalışmaları kapsamında ilçede gereken her türlü çalışmayı bizzat takip ettiğini, gerekli koordinasyonu sağlayarak ilçede yaşayan ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlara ulaşılmasını sağladıklarını söyleyerek bu çalışmalarda görev alan ve destek olan herkese teşekkür ederek kursiyerlere hayatlarında başarılar diledi. Kaymakam Hakkı Uzun’un konuşmasının ardından kursiyerlerin şiir okuması ve sonrasında Belge dağıtımına geçildi. Toplam 162 kursiyerin okuma yazma öğrenme belgesini törenle almış oldu.