Kumluca'da görev yapan sınıf öğretmeni 44 yaşındaki Deniz Karar, geliri Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağışlanmak üzere kitap yazdı. Kitabı için imza günü düzenleyen Karar, "Tüm giderlerini kendim karşıladım. Amacımıza ulaştığım için çok mutluyum" dedi.

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'ndeki Durali Yazıcı İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Deniz Karar, LÖSEV'in çalışmalarına destek olmak amacıyla kitap yazmaya karar verdi. İçerisinde kendi anılarından komik, enteresan ve üzücü olaylara yer verdiği 'Anılarla Empati' adlı kitap yazan Deniz Karar, kitabı kısa süre önce tamamladı. Gelirinin tamamını LÖSEV'e bağışlayacağı 1000 adet kitabın tüm masraflarını karşılayan Deniz Karar, kitabı için imza günü düzenledi. Okulda düzenlenen imza gününde öğretmenler, öğrenciler ve veliler tanesi 10 liraya satılan kitaptan alarak Deniz Karar'a imzalattı.

Deniz Karar, "Bu proje kitabıydı. Yani tüm gelirleri LÖSEV'e bağışlandı. İlk baskı olarak 1000 adet bastırdık. Tüm giderlerini kendim karşıladım. İmza günümüzde beni yalnız bırakmayan meslektaşlarıma, velilerime ve aileme teşekkür ediyorum. Amacımıza ulaştığım için çok mutluyum. Şu ana kadar olan satışlarımızın gelirlerini bankaya yatırdık. Bu günün sonunda da elde edilen miktarı bankaya yatıracağız" dedi.

İmza gününe katılan meslektaşları, Mahalle Muhtarı Adem Karataç, veliler ve komşuları öğretmeni örnek davranışından dolayı kutladı. Mersin'den gelen anne Mihdiker ve baba Yusuf Karar da çocuklarıyla gurur duyduklarını belirterek, anlamlı davranışından dolayı çok mutlu olduklarını anlattı.