Kumluca BİL Koleji ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde Cuma Pazarında yaşlılara yardım edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Büyüklerine yardım etmek amacıyla Cuma pazarına gelen öğrenciler, alışveriş yapan büyüklerinin poşetlerini taşımak istediklerini, gerekirse de evlerine ve araçlarına kadar taşıyabileceklerini uzun uzun anlatmak zorunda kaldı. Tereddütle yaklaşan yaşlılar ‘kimseye güvenemiyoruz, haberlerde insanların nasıl mağdur oldukları görüyoruz’ diyerek ikna olmakta zorlandı.

Bil Koleji Lise Müdürü Erdal Selçuk ve Rehber Öğretmen Gülcan Araç, "Yardım seferberliği projesinin sosyal deney boyutuda var. Bireylerden olumsuz yaklaşımla karşılaşacağımızın farkındaydık. Büyüklerimiz öğrencilerimizin yardım taleplerini tereddütle karşılık verdi. Projemizle bireylerde oluşan olumsuz algıyı değiştirecek gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Büyüklerden poşetleri almakta zorlanan Bil Koleji Öğrencileri, tek amaçlarının yardım etmek olduğunu, büyüklerinin şüpheli yaklaşarak mesafeli davrandıklarını belirtti.

Projelerinin ilk gününde hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyen öğrenciler bizim gibi büyüklerine ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen iyi niyetli insanlara terettüdlü yaklaşımları yıkmak istediklerini belirttiler.

Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman, "İyiliğin gücü kötülüğün gücünden fazladır. Herkes bir gün yaşlanacak. Yardım seferberliği projemizden ümitsiz değiliz. Unutulan hasretlerimiz anlamlı değerlerimize sahip çıkacağız. En yakımızdaki ihtiyaç sahiplerinden başlayarak projemizi devam ettirmeliyiz” dedi.

BİL Koleji Eğitim Direktörü Nuri Özkan ise, “Bil koleji okulları olarak bu tür sosyal projeleri sürekli gerçekleştiriyoruz. Bu bilinçle bu tür aktivitelerle öğrencilerimize değerlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

Kumluca BİL Koleji Kurucu Müdürlerinden Ertuğrul Acar, ileriki günlerde yardım seferberliği projelerine aktif olarak devam edeceklerini söyledi.

Haber: Hamide Koçubaba