Kumluca Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi Öğrencileri gazlı içecekler yerine doğal portakal suyu içilmesini anlatabilmek için 4 yıldan beri düzenledikleri “Portakal Sağlıklı Kal” etkinliğini bir kez daha gerçekleştirdi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin’de destek verdi. Öğrenciler evlerinden okula gelirken bahçelerinden portakal toplayıp getirdiler. Bu portakalları okul bahçesinde sıktılar. Oluşan portakal suyunu arkadaşlarına ve gelen misafirlere ikram ettiler.

Gül – Çetin Kaur Anadolu Lisesi Öğrencilerin bu etkinliğine destek veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya; “Dünyanın en güzel portakallarının yetiştiği yerlerden birisi de Kumluca’dır. Bu portakallara Finike – Kumluca Portakalı denir. Dünyanın en güzel portakalının yetiştirildiği bu bölgede gazlı içeceklerle gençlerimiz sağlıksız yetişmesin. Kış günlerinde sağlığımız için önemli olan, C vitamin deposu bu portakalları Gül -Çetin Kaur Anadolu Lisesi Öğrencilerimiz uzun yıllardan beri sıkıyor. İçiyor. Öğrencilerimiz Türkiye’ye diyor ki; “Kendi Yetiştirdiğimiz Portakal’ın Suyunu İçiyoruz” Gazlı içeceklerden ziyade portakal suyu içmeye davet ediyorlar. Okul idarecilerine ve öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü M. Ali Girgin ise; “Bu etkinlik portakal suyunun önemini ve faydalarını anlatmak için bir farkındalık. Bu etkinliği gerçekleştiren öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Müdürü Osman Mutlu; “Portakal Sağlıklı Kal diyerek öğrencilerimize gazlı içeceklerin zararlarını anlatmak ve portakal suyunun önemini benimsetmek için bu etkinliği düzenledik” dedi.
Öğrenciler de; “Bahçelerimizden topladığımız portakalları okulumuza getirdik. Portakalları sıkarak öğrenci arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Gazlı içecekler yerine portakal suyu tercih etmeliyiz. Portakal sağlıklı kal” dediler.

Gül -Çetin Kaur Anadolu Lisesi Öğrenci ve Öğretmenleri, Portakal Suyu ile beslenen okulun voleybol takımının da tüm turnuvalarda şampiyon olduğunu iddia ettiler.