Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından öğrencilerin eğitimdeki başarı düzeyini arttırmak ve iletişimin önemini anlatmak amacıyla “Etkili iletişimin toplum üzerindeki yansımaları ve önemi” konulu seminere konuşmacı olarak uzman Psikolog Ümit Okunakol katıldı.

Seminerde öğrencilere hitap eden uzman Psikolog Ümit Okunakol, iletişimin insanlar ve toplumlar arasındaki bağ kurmada olmazsa olmazlardan olduğunu ancak başarılı bir bağ kurmanın yolunun ise etkili iletişimden geçtiğini söyledi.

Yetersiz bir iletişimin anlama ve anlaşılma konusunda önemli büyük sıkıntılar doğuracağını ifade eden Okunakol, “Etkili iletişimin insanoğluna kazandırdığı en önemli özellik, sorunlarla baş edebilme becerisidir. Bunu yapabilmek adına objektif ve nesnel değerlendirmeyi özümsememiz, sağlıklı iletişim yollarını öğrenmemiz ve daha sonra birey olarak kendimizi gerçekleştirmeye alışmamız gerekir. İletişimde ne kadar başarılı olursanız, yaptığınız işte de o kadar başarılısnız demektir. Etkili bir iletişimin anaktarı, öncelikle empati kurmak, karşıdaki kişiyi iyi bir şekilde dinlemek ve kendinizi ifade etmek istediğiniz konuda yeterli bilgiye sahip olmak gerekir.” dedi.

Bireylerin sosyal becerilerini arttırıp, etkili iletişim kurmayı öğrenmeleri sayesinde kültürlerin daha medeni ve daha insancıl olduğunun altı çizen Okunakol, toplumu oluşturan bireylerin daha huzurlu, daha mutlu ve gelişmiş bir toplumda yaşamak adına değişimin öncelikle kendilerinden başladığı vurguladı.

Kumluca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İlker Sönmez, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı seminer sonrası, okul müdürü Sönmez tarafından, uzman Psikolog Ümit Okunakol’a günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.