31 Mart Yerel Seçimlerinde millet ittifakının adayı olan Mustafa Köleoğlu, projelerini gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Çeviren’e anlattı.

SİYASETLE BULUŞMANIZ NE ZAMAN OLDU?

Lise yıllarımda dönemin belediye başkanı Kumluca’daki koylardan birinin zarar görmesini engellemek istedi. Onu engellemek isteyenler oldu. Bu olay üzerine Belediye başkanı olmaya karar verdim. Dönemin belediye başkanı idolüm oldu. Dürüst siyasetçilerin yetişmesi gerektiğini düşünüyorum. 20 yıldır siyaset ile uğraşıyorum. Kumlucalı büyük ailem desteklerse 1 Nisan’da Belediye başkanı olmak nasip olur inşallah. Amacım uzun vadede topluma hizmet etmeyi kendime görev bildim. Belediye başkanı olmasam da ben siyasetle uğraşmaya devam edeceğim.

KUMLUCA HALKININ SİZE TEPKİSİ NASIL?

41 mahallemizde kadınlarımız oğlum, evladım gelmiş diyerek samimi içten duygularla karşılıyor. Kumluca Belediyesi’ni genç belediye başkanına teslim edeceklerini söylüyorlar. Siyasette güven vermek önemlidir. 41 Mahallede güven verdiğimi düşünüyorum. Uzun yıllardır insanların iyi gününde, kötü gününde yanında oldum. Kumluca’daydım ama ilk defa karşılarına aday olarak çıktım.

NEDEN ADAY OLDUNUZ?

Yeni doğan bebeklere, gençlere içimden gelerek hizmet etmek istiyordum. Belediye başkanı olsam da olmasam da yine hizmet etmeye devam edeceğim.

KUMLUCA’DA GECİKMİŞ VE EKSİK GÖRDÜĞÜNÜZ HİZMET VAR MI?

Kumluca çok genç bir ilçe. Yarım asırlık kadar tarihi var. Yarım asırlık bir süreçte hızlı yapılanma oldu. Hızla binalar yapıyorsunuz ama binada yaşayan insanlara kültürünü ve değerlerini genciyle yaşlısını kaynaştıracak alanlar oluşturmuyorsunuz. Sosyalleşecek alanlar sunmazsanız toplum sıkışmaya başlar. Merkezi yapılarda otopark sıkıntısı var. Her türlü görüşe sahip yaşlı, genç, çocuk hepsine sosyal alan sunup sosyal aktivitelerin oluşturacağı alanlar oluşturulmadı.

SİZİN EKSİK GÖRDÜĞÜNÜZ KONULARLA İLGİLİ PROJELERİNİZ VAR MI?

41 Mahallemize 41 proje 41 kere maşallah dedik ve bu yola çıktık. Kumluca’nın tamamında kalkınma süreci yaşanacak. Mahallelerimize özgü projelerimizi açıkladık. Kalkınma sürecini saz ayağına benzetiyorum. Saz ayağının 3 ayağı vardır. Bunları ekonomi, sosyal belediye, vizyon hepsi birbirini destekler. Bunların çekirdeğine insanı yerleştirip, ekonomiyle yapılanma süreci yaşatıp, sosyal belediye anlayışıyla insanların rahat nefes alma ortamları oluşturup, geniş görüşlülük anlayışıyla da insanları ötekileştirmeden geleceğe yönelik 5 ve 10 yıllık süreci şimdiden ön görmektir. Kumluca’yı marka haline getirip, sağlıklı gıda üreten ve ihraç eden konuma getirmeliyiz. 5 yıl sonrasını planladık. Biz gidersek Kumluca biter anlayışında değiliz. 18 yaşında 12 bin gençlik var. ‘Gençlik gelecektir’ dedik ve biz gençlere emanet edip güvenmeliyiz.
Millet ittifakına inanan ve bana inan kardeşlerim sorumluluk verdi. Sen Kumluca’yı şekillendireceksin dedi. Söz veriyorum kimseyi ötekileştirmeden sen ötekisin, şu partiye oy verdin anlayışında değilim. Türkiye’de enflasyonu belirleyen ilçeyiz. Turizm, tarım (seracılık) sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Tanzim satışıyla çiftçi kırılgan bir hale geldi. Çiftçi günü kurtarma derdinde. Sezon sonunu öngöremiyor.

KUMLUCA TURİZM SEKTÖRÜNDEN YETERLİ PAYI ALIYOR MU?

Kişilerin algılarına göre değişir. Neden Kumluca bir Manavgat olmasın? En temiz sahilimiz olan sulu adamız var. Yurtdışına özenmeden Kumluca’mızdaki sulu adanın tanıtımını yapacağız. Tarım gıda organize şubeyi kurup dünyadaki 172 ülkeye göndereceğiz. Kumluca’nın % 80’i tarım, %10 turizm ve %10 esnaftan oluşuyor. Yurtdışından gelen misafirlerimiz sağlıklı gıda üreten bir yere gelip, turizm alanlarını gelip, esnafımızda bu değerlerimizden neden verimli gelir elde etmesin. Kumluca’nın kalkınmasını sağlayacağız.

BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNUZ ZAMAN ÇALIŞANLARINIZA YAKLAŞIMINIZ VE BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINIZ NASIL OLACAK?

İşten çıkarma anlayışımız yok. Eksik aldığı ücretide vereceğiz. 41 projemiz 3 dev projemiz ve 302 alt projemiz ile yeni iş alanları açıp, işsiz olan gençlere iş alanları oluşturup sahip çıkacağım. Kumluca’yı Batı Antalya’nın parlayan yıldızı yapıp, tarım ve turizm merkezi yapacağım. Kumluca’da ziraat fakültesinde okuyan Kumlucalı gençleri değil, ülkemizin her köşesindeki gençlerin staj yapma imkânı sunup, Kumluca’yı tarımın başkenti algısıyla konumlandıracağım. Gençlere nerede staj yaptın dediklerinde Tarımın başkenti Kumluca’da staj yaptım demelerini sağlayacağım. Kendi aileme nasıl davranıyorsam, Kumlucalı büyük ailemi de öyle görüyorum.

ÜÇ MEGA PROJE NEDİR?

Ulusal ekonominin temeli tarımdır. Ekonomi projeleri ile tarımı destekleyip, canlandırıp, ulusal ekonomiye katkı sağlayacağım. Fide üretiminde Kumluca’yı fideciliğin başkenti olarak konumlandıracağım. Sosyal belediyecilik anlayışıyla binalar kurduktan sonra insanlara sosyal ortam sunulmalıdır. Gençleri yalnız bırakmayacağım. Sahada gençler ‘Başkan sen yürü biz yürüyelim’ dedi. Bir tek çıkış noktam var. Gençlik gelecektir.

PLASTİK KASALARIN İÇERİSİNDE BÜYÜDÜM

Seralarda plastik kasalarının içerisinde çocuğunu büyüten ablalarım var. Ben de öyle büyüdüm. 41 Mahallede kreş açacağım. Merkezdeki çocuk nasıl kreşte eğitim alıyorsa, köydeki çocukta eğitimi aynı olacak. Kumluca kalkınınca ekonomide kalkınacak. Gençler okuyor, çalışıyor, evlenme yaşına geliyor. Halen Adrasan’da imar sorunu var. 3 defa çözüme kavuşmadı. Mutlu yuva kurmasını sağlayamazsan, mutlu gençlikte olmaz. 70 bin büyük ailemin belediye başkanı olacağım.

BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNUZDA SİZİ TARLADA, SOKAKTA GÖRECEK MİYİZ?

Bir tarafım siyasetçi, diğer tarafım çiftçidir. Seram ve Bahçem var. Kendim sürekli ilgilenmesem de hale giderim, serayı kontrol ederim. Bir tarafım hep çiftçi. Toplumun her alanında olmaya devam edeceğim.

KISACA PROJELERİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Plastik kasa üretimi tesisi, güneş enerji tarlaları kurarak, elektrik üretimini sağlayıp, seraların ısınmaları sağlayan proje, Tarım Gıda Organize Sanayi bölgesi kurup, 172 ülkeye barkotlu ürün çıkışının sağlanması, Balıkçık projesi ile Kumluca’yı olta balıkçılığının başkenti olarak konumlandıracağım. Mahalle şenlikleri ile 41 mahalleye özgü Adrasan’da Turizm şenlikleri olurken, yaylalarda yağlı güreş şenlikleri yaşatacağız. Kumluca Yörük müzesi projesi ile Batı Antalya bölgesinin geçiş noktası olan Kumluca’yı Toroslardan ürettiği çayı, pekmezi, reçeli gibi kültürel özellikleri barındıran bir müze kurup ekonomiyi canlandıracağım.

SON OLARAK KUMLUCA HALKINA NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Milletimin desteğiyle belediye başkanı olup insan odaklı yaklaşım ile Kumluca’ya ne yapılması gerekiyorsa STK, esnaf, genç, kadın, erkek, yaşlı kent konseyinde ortak akılla Kumluca için canla başla çalışacağım. Herkesin belediye başkanı olacağım. Kumluca siyaseten gerildi ve sıkıldı. 24 saat vardiya sistemiyle çalışan bir belediyecilik anlayışıyla çalışacağız. Doğru olduğuma inanıyorum. Evladınıza sahip çıkmanızı istiyorum. Kendim için destek istediğim gibi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek içinde destek istiyorum dedi.