Batı Antalya’nın hizmet alma konusunda her zamanki gibi beklemede kaldığını belirten Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Günay açıklamasında şöyle dedi;
Ülke gündemimizi uzunca bir süre meşgul eden bir yerel seçim macerasını geride bıraktık. Aday belirleme süreçlerinden, seçim çalışmalarına kadar yaşanan birçok konu bölge halkımızı oldukça yormuş olacak ki Batı Antalya yerel yönetimlerinde neredeyse köklü bir değişim oldu.
Bu süreçte gereğinden fazla süre seçim ekonomisi yaşayan ülkemizde maalesef bölgemizin payına yine beklemek düştü. Büyük şevkle yürüttüğümüz projelerimizi seçim sonrasına ertelemek zorunda kaldık.

PEKİ SEÇİM SONRASI NE OLDU?
Halkımızın takdiri sonucunda bölgemizde tüm belediye başkanlarımız koltuklarını devretti. Kaş ilçemiz hariç diğer tüm batı belediyelerinde yönetim başka siyasi partiye geçti.
KUTSO olarak yeni seçilen belediye başkanlarımıza desteğimizi belirterek bölgemizin faydasına olacak tüm çalışmalarında yanlarında olacağımızı söyledik. Seçim havasını atlatıp işlerine odaklanmaları için kendilerine 6 ay boyunca olumlu yada olumsuz eleştiri yapmayacağımızı belirttik.
Biriktirdiğimiz konuları günü geldiğinde açık bir şekilde ve çözüm önerileriyle birlikte önce kendileriyle sonra da kamuoyuyla paylaşacağız.

KUTSO BİRLİĞİN SEMBOLÜ, EKONOMİNİN KALBİDİR.
Batı Antalya’nın bir bütün olduğunu savunan yönetim anlayışıyla KUTSO’da göreve geldiğimiz ilk günden beri tüm çalışmalarımızı gönüllülük esasına dayanarak yaptık. Yönetim ve Meclis olarak odadan hiçbir zaman maddi menfaat gözetmedik. Hatta ilk icraatlarımız huzur hakkı ve benzeri ücretleri kaldırmak oldu. Amacımız bölgemizde üretimin artması, turizmin canlanması, ekonominin güçlenmesidir. Bölgemizde hizmet veren tüm kurumlardan beklentimiz bu ruh ile hareket etmeleridir.

ŞİKAYET EDEN DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETEN KURUMUZ!
Bölgemize yapılacak en büyük hizmetin gençlerimizi eğiterek, iş dünyasında kendilerine ait olan yeri bulmaları olduğuna inandık ve çalışmalarımız hep bu doğrultuda yaptık. Mesleki eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri ve liderlik akademisi bunlardan yalnızca birkaçı. Ayrıca iş adamlarımıza da birçok önemli konuda seminerler düzenledik.

Düzenlediğimiz toplantı ve çalıştaylar sonucu ortaya çıkan kararları uygulamak için her zaman ilk adımı kendimiz attık.
KUTSO, tarımdan turizme bugüne kadar üzerine düşen tüm konularda sorumluluk alıp, çalışma yapmıştır.

ADRASAN KONTROLDEN ÇIKMAK ÜZERE!
Geçtiğimiz iki yıl içerisinde özellikle yerli turistler tarafından büyük ilgi gören doğa harikamız Adrasan’da durum maalesef kontrolden çıkma noktasına geldi.
Hizmet kalitesini arttırmak adına Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve Deniz Ticaret Odası Antalya Şubemiz ile birlikte yürüttüğümüz teknelerinin sayılarının sınırlandırılması ve plaka verilmesi çalışması askıya alındı. Şuan Adrasan’da 80’in üzerinde tekne hizmet verme yarışı içerisinde. Ayrıca çoğunluğu Antalya’nın Maldivleri olarak ün kazanan Sulu Ada’ya gezi düzenliyor.
Kontrolsüz bir şekilde sayıları artan tur tekneleri, Adrasan ve Sulu Ada sahillerinde tekneler için ayrılmış bir çekek yeri olmadığı için sahile iyice yaklaşıp demir atıyorlar. Bu kadar yoğun bir ortamda ölümlü bir kaza yaşanmasından büyük endişe duyuyoruz. Bunun dışında deniz ve sahilde yaşanan kirlilik acil önlem alınması gerek diğer bir konu. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Yüzme Suyu Takip Sisteminde bölgemizin tüm plajları mükemmel görünüyorken maalesef Adrasan diğer plajlarımızdan bir seviye aşağıya düşmüş durumda.
Adrasan deyince elbette imar planı sorununu da atlamamak lazım. Yıllardır çözüm bekleyen bu sorun artık nihayete erdirilip, gündemden kalkmalıdır.

OSB İÇİN ENERJİMİZ VE SABRIMIZ TÜKENİYOR.
Batı Antalya için yapılabilecek en güçlü yatırımlardan bir olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, KUTSO olarak bizim en çok önem verdiğimiz konu. Kumluca için neredeyse temel atma noktasına getirdiğimiz OSB bir şekilde engellenmişti. Biz yılmadık. Bu önemli yatırımı başka bölgelere kaptırmamak için hemen Kaş ilçemizde çalışmalara başlayıp önemli bir yol kat ettik.

Yalnızca Kaş’ın değil tüm Batı Antalya’nın ekonomisini canlandıracak OSB için süreç şu an tekrar tıkanmış durumda. KUTSO olarak ısrarla yürüttüğümüz OSB çalışması için bu ilgisizlik ve küçük hesaplar devam ederse OSB’den vazgeçip Batı Antalya iş camiası olarak enerjimizi başka projelerimize yönlendireceğiz. Bu yatırım için sırada bekleyen diğer bölgelerinde avantajına olur.