Kum­lu­ca'da 23. Tarım ve Se­ra­cı­lık Fes­ti­va­li kap­sa­mın­da "Yörük Göçü" et­kin­li­ği ya­pıl­dı. Kum­lu­ca’da Yö­rük­le­rin yay­la­ya göç­le­ri­ni can­lan­dı­ran va­tan­daş­lar, Yörük kı­ya­fet­le­ri ve geç­miş­te kul­la­nı­lan tarım alet­le­riy­le, Gö­de­ne cad­de­sin­den Ka­ra­te­pe Stad­yu­mu'na yü­rü­dü. Deve, eşek, at, köpek gibi hay­van­lar ve geç­miş­te kul­la­nı­lan tarım alet­le­riy­le, çe­şit­li yaşam mal­ze­me­le­ri­nin ser­gi­len­di­ği et­kin­li­ğe va­tan­daş­lar büyük ilgi gös­ter­di.

Kum­lu­ca Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mus­ta­fa Kö­le­oğ­lu geç­mi­şin unu­tul­ma­ma­sı, bir­lik ve be­ra­ber­lik oluş­tur­mak ama­cıy­la 23 yıl önce baş­la­tı­lan Tarım ve Se­ra­cı­lık Fes­ti­va­li­nin, geç­ti­ği­miz iki yıl pan­de­mi ne­de­niy­le ya­pı­la­ma­dı­ğı­nı, ancak bu yıl yoğun bir ka­tı­lım­la ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni söy­le­di.

Fes­ti­va­lin bu kadar yoğun ilgi gör­me­si­nin hal­kın ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ni ifade eden Kö­le­oğ­lu, “Bugün bu­ra­da il­çe­miz­de­ki tüm ma­hal­le­le­rin ka­tı­lı­mıy­la bu büyük or­ga­ni­zas­yo­nu ger­çek­leş­tir­dik. Yörük kül­tü­rün­de göç olayı, Yö­rük­le­şin yaz baş­la­dı­ğın­da sa­hil­den yay­la­ya, kış baş­la­dı­ğın­da ise yay­la­dan sa­hi­le göç et­me­si­dir. Bu­ra­da ço­cu­ğun­dan ye­tiş­ki­ni­ne, ka­dı­nın­dan er­ke­ği­ne emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum” dedi.


Kor­te­je, Kay­ma­kam Uğur Kol­suz, CHP An­tal­ya Mil­let­ve­ki­li Aydın Özer, Kum­lu­ca Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mus­ta­fa Kö­le­oğ­lu, si­ya­si parti baş­kan­la­rı, STK tem­sil­ci­le­ri ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı. Va­tan­daş­lar göç es­na­sın­da ya kendi icra et­tik­le­ri mes­lek­le­ri ser­gi­le­di ya da ata­la­rı­nın mes­lek­le­ri­ni can­lan­dır­dı. Renk­li gö­rün­tü­le­re sahne olan Yörük göçü kor­te­ji­ne ka­tı­lan­lar yö­re­sel kı­ya­fet­le­ri­ni giyip müzik eş­li­ğin­de eğ­len­di. Yol ke­na­rın­da Yörük göçü kor­te­ji­ni iz­le­yen va­tan­daş­lar coş­ku­ya ortak oldu.