Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen 19'uncu Tarım ve Se­ra­cı­lık Fes­ti­va­li ve Ge­le­nek­sel Yağlı Peh­li­van Gü­reş­le­ri, 20- 29 Nisan ta­rih­le­ri ara­sın­da ger­çek­leş­ti­ri­lecek. Tür­ki­ye'nin en büyük halk fes­ti­va­li ola­rak gös­te­ri­len et­kin­lik­ler 20 Nisan'da Yörük oba­la­rı­nın ku­rul­ma­sıy­la baş­la­ya­cak. 21 ve 23 Nisan ta­rih­le­rin­de Yörük oba­la­rın­da eğ­len­ce­nin ya­pı­la­ca­ğı fes­ti­val­de, 22 Nisan Pazar günü Okul­la­ra­ra­sı Halk Oyun­la­rı Ya­rış­ma­sı, 24 Nisan Salı günü ise çe­lenk koyma tö­re­ni ve gur­bet­ten gelen mi­sa­fir­le­rin ka­tı­lı­mıy­la 'Has­ret Ge­ce­si' dü­zen­le­necek.

ACI BİBER YEME YA­RIŞ­MA­SI YA­PI­LA­CAK
Fes­ti­va­lin en renk­li gö­rün­tü­le­ri­nin or­ta­ya çık­tı­ğı tem­si­li Yörük gö­çü­nün can­lan­dı­rıl­dı­ğı kor­tej ise 25 Nisan Çar­şam­ba günü ya­pı­la­cak. Aynı günün ak­şa­mın­da Ka­ra­te­pe Stadı'nda Mus­ta­fa Yıl­dız­do­ğan sah­ne­ye çı­ka­cak. 26 Nisan Per­şem­be günü Acı Biber Yeme Ya­rış­ma­sı ve sem­poz­yum­la devam edecek fes­ti­val­de aynı gün akşam Oğuz­han Koç kon­ser ve­recek.

KUR­TOĞ­LU VE ERSOY KON­SER VE­RECEK
Fes­ti­val­le bir­lik­te ara­lık­sız 19 yıl­dır dü­zen­le­nen yağlı gü­reş­ler de güreş se­ver­le­ri Kum­lu­ca'da bu­luş­tu­ra­cak. Ge­le­nek­sel Yağlı Peh­li­van Gü­reş­le­ri, 27 Nisan Cuma günü ya­pı­la­cak du­anın ar­dın­dan baş­la­ya­cak. Aynı gün akşam Ka­ra­te­pe Stadı'nda Cen­giz Kur­toğ­lu va­tan­daş­la bu­lu­şa­cak. 28 Nisan Cu­mar­te­si günü yağlı gü­reş­le­rin yanı sıra Ömer Faruk Bos­tan ve Aylin Din­çer'in kon­ser ve­re­ce­ği Ba­yan­lar Günü Eğ­len­ce­si ya­pı­la­cak. Günün fi­na­li ise Mu­az­zez Ersoy kon­se­riy­le ger­çek­leş­ti­ri­lecek.

GÜREŞ FİNALİ PAZAR GÜNÜ
Tür­ki­ye'nin en önem­li gü­reş­çi­le­ri­nin kol bağ­la­ya­ca­ğı baş­peh­li­van­lık gü­reş­le­ri ise 29 Nisan Pazar günü Ka­ra­te­pe Er Mey­da­nı'nda ya­pı­la­cak. Yağlı Güreş Mü­sa­ba­ka­la­rı Ak­de­niz Fi­na­li'nde gü­reş­çi­ler baş­peh­li­van olup, altın ke­me­re uza­na­bil­mek için çimde mü­ca­de­le edecek.