ÇETİNKAYA İNSANLARIN ÜZERİNDEKİ ÖLÜ TOPRAĞI KALDIRDI
Kumlucalıları, ilçenin ileri gelenlerini,  Kumluca Belediyesi personelini ve tüm belediye meclis üyelerini Kumluca’nın gelişimine katkı sağlamak için bir araya getiren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yapılan yatırımlarla beraber insanlar üzerindeki ölü toprağı kaldırarak, ilçenin gelişmesine ve ticaretinin gelişmesine büyük katkı sağladı. Dışarıdan ilçeye yatırım yapan insanlara hoşgörüyle bakıp yön veren ve ilçe ticaretinin gelişmesine büyük katkı sağlayan Başkan Çetinkaya, ilçede artan banka sayısıyla da çoğu ili geride bıraktı.  
 
KÖY’DEN, KENTE DÖNÜŞÜM
Kumluca’nın gerek alt yapısı gerekse de üst yapısıyla Antalya’nın batısında söz sahibi bir ilçe konumuna getiren Başkan Hüsamettin Çetinkaya, 1999 yılından bu yana; tüm ilçenin kanalizasyon hattını, yağmursuyu boşaltım hattını, biyolojik arıtma tesisi ve derin deniz deşarjını, Karagöl paket arıtma tesisini, katı atık düzenli depolama tesisini, içme suyu hattını, 50. yıl kültür merkezini, hastaneyi, otogarı, toptancı hal kompleksini, Günay sahil tesislerini, kapalı spor salonunu, huzurevi binasını, kapalı halk pazarını, Sarnıçtepe mesire alanı ve hayvanat bahçesini, her mahalleye bir park projesi kapsamında kültür parkını, Hüseyin Gürkan parkını, Yavuz Sultan Selim parkını, Süleyman Sarı parkını ve Şehit Ömer Halis Demir parkını ilçeye kazandırdı.
 
EN İYİ BELEDİYE BAŞKANI VE EN İYİ ŞEHİR ÖDÜLÜ
Yurtiçi ve yurtdışından çeşitli ödüllere layık görülerek Kumluca’nın gururu olan Başkan Çetinkaya, Türk Standartları Enstitüsünden 2007 ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi alan 32’inci kamu kurumu ve 2010 yılında ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi belgesi alan Türkiye’de ilk kamu kurumu olmanın gururunu yaşattı. Çetinkaya, Sera Atıklarının Taşınması Kampanyası, Konya Belediyeler Birliğinden ‘Yeşil Enerji Projesi’, Avrupa Birliği Destekli ‘En Başarılı Çevreci Başkan’, Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGED) ‘İyi Yönetimler’ dalında 2.lik, Avrupa İş Konseyi (EBA) ‘En İyi Belediye Başkanı’ ve ‘En İyi Şehir’ dalında Socrates, Avrupa Kalite Araştırmaları Kuruluşu (ESQR) tarafından ‘En İyi Kalite Uygulamaları 2014 Avrupa’ ödüllerine layık görülerek Kumluca’nın medarı iftiharı oldu.
 
KUMLUCA DÜNYA’YA TANITILDI
Kumluca’yı Dünya’ya tanıtma çabasında olan Başkan Çetinkaya, 2012 yılında düzenlediği DOMATEXPO fuarı ile Kumluca’nın Türkiye ve Dünya çapında tanıtılmasına katkı sağladı. Çetinkaya ayrıca; 2014 yılında HALSER (İstanbul Yaş Sebze Meyve, Üretim Girdileri, Paketleme, Lojistik, Pazarlama Fuarı), 2016 yılında EMİT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı), 2016 yılında Antalya EXPO fuarı ve 2017 yılında HESTOUREX (Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı) Fuarlarına katılarak, Kumluca kapılarını Dünya’ya açmış oldu.
 
KUMLUCA FESTİVALİ MARKA OLDU
1999 yılında kendisinin başlattığı Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali’ni adeta marka haline getiren Başkan Çetinkaya, bu yıl 18.’sini düzenlediği festival Türkiye’den ve yurtdışından katılımı olan ve takip edilen bir festival haline getirildi. Başkan Çetinkaya, Tarım ve Seracılık festival kapsamında; ̇Türkiye’de eşi, benzeri olmayan Yörük Göçü, Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kadınlar Günü, Konserler, Yörük obaları, Deve Güreşi gibi etkinliklerin yanında Adrasan Turizm Şenliği, Beykonak Erduro Etkinliği, Mavikent Deniz Şenliği, Dogma Keşif Yürüyüşleri, Motokross Türkiye Şampiyonası, Ayın Söyleşisi, Ramazan Ayı ve Kadir Gecesi iftar yemekleri ve etkinlikleri düzenledi.
 
KUMLUCA TARIMINA DEV YATIRIMLAR
Kumluca’da tarımın gelişimi için yatırımlara ve projelere liderlik yapan Başkan Çetinkaya, Toptancı Hal Kompleksi ve Uzay çatı, Derelerin Islahı ve yağmur suyu boşaltma hattı, Sulama göletleri, DOMATEXPO Fuarı, Yaş Sebze ve Meyve İhracatı ve Paketleme Tesisleri ile Avrupa Birliği Çiftçi Eğitim Projesi (Akdeniz'in Kalbinde Taze Sebze ve Meyve)’ni hayata geçirdi.
 
EĞİTİMCİ BAŞKAN, EĞİTİMDE ÇIĞIR AÇTI
Eğitimci bir belediye başkanı olan Hüsamettin Çetinkaya, eğitime verdiği önem sayesinde okullaşmada çığır açtı. Çetinkaya,  ilçede bulunan 3 lisenin üzerine 4’ü yatılı olmak üzere 9 lise daha kazandırılmasına büyük katkı sağladı. İlçeye fakülte kazandırılması hayaline gerçekleştiren Çatinkaya, Kredi Yurtlar Kurumu - YURTKUR binası, Meslek Yüksek Okulu Binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi, KUMBEK (Kumluca Belediyesi̇ Eğitim Kursları), Özel Okullar ve Yaz Spor Okullarını ilçeye kazandırdı.
 
KUMLUCA TURİZMİ GELİŞİYOR
Kumluca’nın tarihi dokusunu önem veren Başkan Çetinkaya, Kumluca’nın Rhodiapolis Antik Kenti ve Olympos Antik Kenti kazı çalışmalarını destek verirken, Adrasan ve Olympos sahil düzenlemeleriyle Kumluca’nın turizminin gelişmesine büyük katkı sağladı.
 
SAĞLIKTA LİDER İLÇE
Sağlık sektöründe de ciddi yatırımların yapılmasını vesile olan Başkan Çetinkaya, 2005 yılında yapılan Hastane Binasına ek olarak 50 yataklı ek bina, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Lisesi ve Özel Hastane yatırımlarını ilçeye kazandırdı.
 
KUMLUCA’NIN SİLUETİ DEĞİŞİYOR
İlçenin siluetine değiştirecek projeleri hayata geçirilmesini hedefleyen Başkan Çetinkaya,  Kumluca’da yapımı devam eden Kültür Merkezi ve Sembol Cami, Açık ve Kapalı Yüzme Havuzu ile ilçenin siluetini değiştirecek Kumluca Stadyumu ve Teleferik Projesini hayata geçirmeye hedefliyor.
 
KUMLUCALILAR BAŞKANLARINI BEŞİNCİ DÖNEME HAZIRLIYOR
Kumlucalılar, Başkan Çetinkaya’yı dördüncü dönem göreve getirerek, büyük vefa örneği gösterdi. Başarısı tescilli belediye başkanları Hüsametin Çetinkaya’yı bırakmak istemeyen Kumluca Halkı, Başkan Çetinkaya’yı beşinci dönemine hazırlıyor.