Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-Muğla'da jandarmanın huzur ve güven uygulaması kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan ve gözaltına alınan 49 şüpheliden 27'si tutuklandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 13 ilçede huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi. Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT)  tarafından aranan şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu hırsızlık, dolandırıcılık, tefecilik, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma, Türk vatandaşı ve yabancıların yurt dışına çıkmasına imkan sağlama, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, askeri ceza kanununa muhalefet, hakaret, tehdit, mala zarar verme, kasten yaralama, iftira, alkol ve uyuşturucunun etkisi altında araç kullanma, mühür bozma, imar kirliliğine neden olma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yoklama kaçağı suçlarından haklarında yakalama kararı bulunan 49 kişi gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 27'si tutuklandı, 22'si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.(DHA)
FOTOĞRAF

 

Kaynak: dha