Özel Medikum Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Sevgi Atak tarafından dans gösterisi eşliğinde ve slayt şeklinde anasınıfı öğrencilerine “El Yıkama Eğitimi” verildi.

El yıkama gösterisinden memnun kalan minikler, şarkı eşliğinde gösteriye hem eşlik etti hem de uygulamalı öğrendi.

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Sevgi Atak “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü'nde en büyük yatırımı çocuklara yapıyoruz. Çünkü onlar geleceğimiz. Ellerimizi yıkamak hastalıklardan korunmak için en kolay yoldur. Hastalık yapan mikroplar bize en çok el ile temas yoluyla bulaşır. El yıkamak sağlıkta en önemli koruyucudur. Çocuklara el yıkamayı; yemeklerden önce ve sonra, tuvaletten çıktıktan sonra, oyun oynadıktan sonra, dışarıdan eve geldikten sonra, hapşırdıktan ve öksürdükten sonra, yere düşen eşyaya dokunduktan sonra, eller kirli hissedildiğinde yıkanacağını söyledik. Eğitimde hem biz eğlendik hem de çocuklar. Miniklerle vakit geçirmek bizi ayrıca mutlu etti.” dedi.

Özellikle kış aylarında grip gibi hastalıkların önlenmesinin ilk adımının el yıkama olduğunu söyleyen Hemşire Atak, bunun için sık sık ellerin sabunlu su ile yıkanması gerektiğini söyledi.

Sınav Koleji Kumluca Kampüsü Kurucularından Mehmet Özkan ve İlkokul Müdürü Ömer Güzel ziyaretten dolayı memnun olduklarını ve bu tür eğitici etkinliklere her zaman destek verdiklerini söyledi.

#elyıkamagünü #sağlığınıziçinelinziyıkayın #sağlıklınesiller #dünyaelyıkamagünü #eliniyıkahastaolma #önceeliniyıka #herşeyiyıka #kumlucaözelhastane #kumlucamedikumhastanesi #antalya #kumluca #kemer #finike #demre #kaş #korkuteli #elmalı #hasyurt #adrasan #olimpos #turunçova #beykonak #mavikent #batıantalya #batıantalyaözelhastane