Alınan bilgiye göre, Kumluca’ya bağlı Göksu Mahallesinde sera üretimi yapan Muhammet Kuru, serasının içindeki tüllere takılı şekilde bir kuş yakaladı. Kuşu yakalandığı tüllerden kurtaran Kuru, kuşun ayağındaki halkayı fark edince durumu, aynı zamanda Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu, Antalya Kanarya Severler ve Yetiştirenler Derneği üyesi ve Kumluca Zabıta Müdürü Aydın Turgut’a bildirdi. 

Göksu Mahallesindeki kuşun bulunduğu seraya gelen Turgut, yaptığı incelemede kuşun bülbül türlerinden “Karabaşlı ötleğen” olduğunu söyledi. 

Kuşun herhangi bir sağlık sorunu olmadığını ifade eden Turgut, “Arkadaşımız tarafından serasında yakalanan kuşun ayağında Slovakyalı kuş gözlemleri tarafından takılmış ve üzerinde, ‘Slovakia S303324’ numaralı resmi takip bileziği olduğunu tespit ettik. Bu kuşun yaklaşık 2 bin 500 kilometre göç yolu izleyerek, Kumluca’ya kadar geldiğini ve burada konakladığı kanaatine vardık.” dedi.

Kuşun herhangi bir sağlık problemi olmadığını ve tekrar doğaya salacaklarını kaydeden Turgut, temennilerinin kuşun bundan sonraki göç güzergahını tamamlayıp sağlıklı bir şekilde kendi memleketine ulaşması olduğunu bildirdi. Gökhan TEMEL