Kumluca'da Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Elazığ’da görev yapan Mehmetçiklere ördükleri atkı ve bereleri İlçe jandarma komutanlığına teslim etti.

Öğrencileri ve okul yönetimini , Kumluca ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve Kumluca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir karşıladı. Minik öğrenciler ördükleri atkı ve bereleri İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Demir' e teslim etti. Ziyarette öğrencilerin okudukları mektuplar duygulandırdı.

Sosyal Sorumluluk Projesinin amacını anlatan Sınıf Öğretmeni Safiye Kahraman, "Vatanseverlik , yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerimizin öğrencilerimizde kalıcı olması amacıyla 'Minik eller asker ağabeylerini ısıtıyor ' isimli sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz her bir ilmekte sevgilerini işledi. Proje ile değerlerimiz kalıcı hale geldi. Projemize destek olan Kumluca Jandarma komutanımız Mehmet Demir'e ve sınıf annemiz Nahide Taşkıran’a teşekkür ediyorum" dedi.

Kumluca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, "Türk Silahlı Kuvvetleri askerimizin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Askerimizin atkıya ve bereye ihtiyacı yok. Fakat maneviyata ihtiyacı var. Türk milleti askerine destek oluyor. Küçük hediyeler askerimiz için büyük güç ve motivasyon kaynağı olacaktır " dedi.

Öğretmenlere büyük iş düştüğünün altını çizen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, "Öğrenciye vatan ve millet sevgisi aşılanmalıdır. Vatan ve millet sevgisi aşılanmayan birey yirmili yaşlarda telafisi olmuyor. Bu proje askerimize Türk milletinin arkasında olduğunu gösteren örnek davranıştır. Çift taraflı bir kazanım var. Türk Milleti askerine sahip çıkıyor. Öğrenciler dayanışma ve askerine minnet duygusu kazanmış oluyor. Projede emeği geçen okul yönetimi ve veliler e teşekkür ederim" dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığında öğrenciler bilgilendirildi, eğlenceli vakit geçirdi. Sınıf öğretmeni Safiye Kahraman Yüzbaşı Mehmet Demir'e çiçek ve atkı hediye etti.
Haber: Hamide Koçubaba