AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, 24 Haziran Genel Seçim çalışmalarına Kumluca ilçesinde devam etti. Kumluca Sanayi Sitesinde, Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetimi ve Sanayi Sitesi esnaflarını tek tek ziyaretti. Günay tesislerinde İftar için piknik yapan Kumlucalıları tek tek selamlayan Atay Uslu, daha sonra Gerçenler Mahallesi Muhtarı Serkan Ersoy’un kurduğu iftar sofrasında vatandaşlar ile buluştu.

Milletvekili Atay Uslu, iftar sonrası Kumluca ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Murat Günay, Finike Şoförler Odası Başkanı Ziya Aydemir ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 26 Şubat'ta heyelan nedeniyle çöken Antalya- Kumluca karayolundaki çalışmaları inceledi. İftar sonrası şantiyeyi ziyaret eden ekibi, Karayolları 13'üncü Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu karşıladı. Bölge Müdürü Çobanoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi alan ekip, daha sonra 13 Haziran tarihinde trafiğe açılması planlan anayolu gezdi.

Bölgede meydana gelen heyelanın normal olmadığını belirten Milletvekili Uslu, "500 metrelik bir alan yaklaşık 2 kilometre kadar aşağı kaydı. Yapılan tetkikler sonucunda bölgenin 30 metre aşağısına kadar hareketlilik olduğu ve su geçtiği tespit edildi. Bir heyelan değil doğal afetti. Sondaj çalışmalarından sonra ne yapılabilir çalışması yapıldı. Mühendisler teknik analizlerini yaptı. Ve bölgeye kazık çakılması gerektiği tespit edildi. Bölgeye 29 kilometre boyunca kazıklar çakıldı. Kazıkların içi beton ve demir dolu. Her bir kazığın boyu 50 metre uzunluğunda ve 1000 civarında. Yani 15 katlı bina boyunda kazıklar çakıldı ve bölge sabit hale getirildi. Son çalışmalar yapılıyor. Tabii 24 saat esasıyla bu çalışmalar yapıldı" dedi.

Uslu, "Yaklaşık 10 bin araç günlük olarak buradan geçiyor. Bu araçların trafiği ne olacak sorunuyla karşı karşıya gelindi. Tabii bu güzergâhı kullananları da mağdur etmedik. Farklı by- pass yollar yaptık ve trafiği açtık. Bu çalışmalar tamamlandı şimdi sıcak asfalt yapılıyor. 13 Haziran'da açılacak. Devletimiz gece ve gündüz 24 saat esasıyla çalışıyor. 307 işçi, 70 iş makinesi 100 gündür burada hiç aralıksız çalıştı. Çünkü vatandaşımız mağdur olmasın istiyoruz" diye konuştu.

Uslu, "Bizi durdurmak isteyenler var. Başaramayacaklar. Bayrağımızı indiremeyecekler, ezanımızı dindirmeyecekler, bizi bölemeyecekler. Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar. Bu gün Dünya'da Türkiye konuşuluyor. Türkiye ne yapıyor diye herkes bizi takip ediyoruz. 2023, 2053, 2071 için Tam Yol İleri" dedi.