CHP Kumluca'da temayül yoklaması yapıldı. CHP Kumluca İlçe Başkanlığının yaptığı temayül yoklamasında belediye başkan aday adayları İsa Güzel ve Mustafa Köleoğlu için üyeler sandığa gitti. Oylamada Güzel 291, Köleoğlu 314 oy aldı.

CHP Kumluca Belediye Başkan adayının belirlenmesi dolayısıyla temayül yoklaması yapıldı. Aday adayları İsa Güzel ve Mustafa Köleoğlu'nun için sandığa giden üyeler oy kullandı.

Köleoğlu’nu tebrik eden CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, “Bugün demokrasinin en büyük örneğini yaşadık. Adayımızı sandık belirledi. Sandıktan kim çıkarsa onun arkasında duracağımızı söylemiştik. Adayımız kim olursa olsun her iki adayımızın da seçimi kazanacağına inancım tamdı. Kazanan Mustafa Köleoğlu kardeşime hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bundan sonra Mustafa Köleoğlu’nun arkasında olacağız. Diğer aday adayımız İsa Güzel başkanımızda parti adayımızın arkasında duracağından şüphem yok. İyi Parti ile ittifakımız var. İyi parti ile iyi bir seçim kampanyası yürütüp, 31 Mart akşamı en az yüzde 51 oyla seçimi alacağız” dedi.

Kumluca Belediye Başkan Adayı Mustafa Köleoğlu, “Belediye başkan adayı millet ittifakıyla belirlendi. Kumluca'nın evladı olarak insanlara ve gençlere sahip çıkmayı felsefe edindim. Kumluca'nın evladı olarak sorumlu hissediyorum. Bu cesaretin içinde bulunmaktan gurur duydum. Demokrasi medeni cesarettir. Çıkmış olduğum hayırlı yolculukta inşallah Kumlucalı büyük ailem sonuna kadar benimle olur. Herkese şükran duygularımı iletiyorum. Kumluca’da seçimi kazanacağız. Bu arada hortumdan zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Halkımıza ve kazazedelere geçmiş olsun diliyorum” dedi.

CHP İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz, “21 Ocak 2019 tarihinde yapılan MYK toplantısı sonucunda alınan karar gereği Kumluca ilçesi belediye başkan adaylığı için temayül eğilim yoklamasına gidilmesi kararı alınmıştır. 22 Ocak 2019 tarihinde genel merkez tarafından gönderilen yazı ile ilgili tutanak tutulup listeler askıya çıkartıldı. Oylama sonucunda 291 oy İsa Güzel'e, 314 de Mustafa Köleoğlu'na çıktı. 2 oy da geçersiz sayıldı” dedi.

İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz, 27 Ocak Pazar günü yapılacak parti meclisinde Kumluca Belediye Başkan adayının resmen açıklanacağını da söyledi.