Antalya'da yaşayan Yavuz Yavuz, beş yıldır yaşadığı bel ağrısı ve yürüyememe şikayetinden mikrocerrahi yöntemiyle gerçekleştirilen 2 saatlik operasyonunla kurtularak sağlığına kavuştu.

Antalya'da yaşayan beş yıldır bel ağrısı yakınmaları nedeni ile yüreyemez hale gelen Yavuz Yavuz, Özel Medikum Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu tarafından gerçekleştirilen başarılı mikrocerrahi operasyonuyla 24 saate sağlığını geri kazandı.

Kendisinin yaklaşık beş yıldır bel ağrısı rahatsızlığı yaşadığını, zamanla bu rahatsızlığın ilerleyerek yürüyemez hale geldiğini ifade eden Yavuz Yavuz, rahatsızlığı nedeniyle bir çok doktora gittiğini, bir ilaç kullanarak değişik tedavi yönetmeleri uyguladığını söyledi.

Gittiği hemen hemen tüm doktorların rahatsızlığına bel fıtığı teşhisi koyduklarını anlatan Yavuz, “Rahatsızlığımla ilgili önce fıtık tedavisi gördüm, ancak ağrılarıma karşı etkili olmadı ve şikayetlerim daha fazla arttı. Son zamanlarda ayakta duracak halim yoktu. Geceleri bile ağrılarım oluyordu. Sağ ayağım ve ayak parmaklarım uyuşuyordu. Üç yıl önce Bülent hocam sayesinde ağrılarımın fıtıktan değil de kanal daralması ve sinir sıkışıklığı sonucu meydan geldiğini öğrendim. Bunun içinde bazı tedavileri uyguladık, bir dönem olsun rahatlama oldu. En sonunda Özel Medikum Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Uzmanı Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu hocamında önerisiyle ameliyat olmaya karar verdim. Mikrocerrahi yöntemiyle gerçekleştirilen operasyon sonrası ilk geceden ağrılarım geçti ve rahatladım. Ameliyatımız gerçekleştiren Bülent Fahri Kılınçoğlu hocam başta olmak üzere, ameliyat ekibine, hemşirelere ve tüm hastane personeline teşekkür ederim.” dedi.

Özel Medikum Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu da omurga kanal darlığı ve sinir sıkışıklığı rahatsızlıklarının çoğu zaman bel fıtıkları ile karışabildiğini, bundan dolayı da hastaların rahatsızlıklarının ilerlediğini ve yaşam konforlarını kaybettiklerini söyledi.

Bel ve boyun fıtıkları, kireçlenme de denilen omurga kanal darlıklarının sıklıkla beraber olmasının bu karışıklığın sebebi olabileceğini ifade eden Kılınçoğlu, “Ancak dikkatli muayene, MR veya tomografi gibi radyolojik incelemelerle bu ayrım kolaylıkla yapılabilir. Günümüz sağlık teknolojisinin hızla gelişmesiyle bu rahatsızlık kolaylıkla tedavi eidlebiliyor. Bizim hastamızda uyguladığımız mikrocerrahi operasyonu tekniği, halk arasında bilinen ismi ile kapalı ameliyat yöntemi, yaklaşık 2 santimlik bir alandan girilerek mikroskop eşliğinde gerçekleştirilen son derece güvenli ve başarı şansı yüzde 95'in üstünde bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde hastalar, hastanede olası bir komlikasyon gelişmediği takdirde en fazla 24 saat kaldıktan sonra taburcu olurlar. Önerdiğimiz istirahat ve egrzersiz programı dahilinde hastalarımız çok kısa sürede eski yaşam konforlarına kavuşarak, hayatlarını sağlıklı bir şekilde idame ettirirler.” dedi.