KUMLUCA'DA MEVSİM GEÇİŞLERİNE DİKKAT!
MEVSİM GEÇİŞLERİNİN YAŞANDIĞI KUMLUCA’DA, HANGİ ŞİFALI BİTKİLER KULLANILMALI?

Kumluca'da hava sıcaklığının düşmesi kış mevsimini hissettirmeye başlarken, aktarlarda hareketliği artırdı.

Vücut direncinin mevsim geçişlerinde düşük olması nedeniyle hastalanma riskimiz artıyor. Antibiyotik kullanmaya gerek kalmadan doğal yollarla hastalıklardan korunmaya çalışanlar Kumluca'da aktarcılarda yoğunluk oluşturmaya başladı.

Mevsim değişikliğine bağlı olarak ortaya çıkan Grip ve soğuk algınlığı, öksürük, boğaz ağrısı, halsizlik gibi hastalıkları doğal yollardan atlatmak isteyenler ise geleneksel tıp ve tamamen doğal yollarla veya aktarcıların yolunu tutuyor.

MEVSİM GEÇİŞLERİNİN FAVORİ ÜRÜNLERİ
Natural Aktar’ın sahibi Serap Özen, “Yaz aylarından kış aylarına geçerken insan vücudunun direncinin düşük olması, adaptasyon sürecinin yaşandığı sonbahar bitiş dönemlerinde çeşitli hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Mevsim geçişlerinde en çok tercih edilen ürün ıhlamur bitkisidir. Ihlamurun soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona karşı hem koruyucu hem de tedaviye sürecinde etkisi çok fazladır.
İkinci olarak zencefil kökü Soğuk algınlığı ve boğaz ağrısında tercih edilen ikinci üründür.Bu havalarda sıcaklıkların düşmesiyle en çok tercih edilen ürünlerin zencefil, adaçayı, propolis, keçiboynuzu pekmezi ürünleridir” dedi.

Aktarcı Özkan Özen, “Şifalı bitkilerin mucizesini vesile oluyoruz. Hiç bir şifalı otu Allah sebepsiz yaratmamış. Her bir otun derde dermanı var. Şifalı bitkiler dozunda kullanıldığı zaman zararı yok. Düzenli kullanım ve neye karşı alerjiniz olduğunu bildikten sonra şifalı bitkilerin zararı yoktur" dedi.

Aktarcıların şifalı bitki eğitimi alması gerektiğini vurgulayan Özkan Özen, Sağlık Bakanlığının satmayı yasakladığı ürünü satmadıklarını, aktarcıların İlçe Tarım Müdürlüğü denetiminden geçtiğini ve tüketicilerin gönül rahatlığıyla aktarcılardan alışveriş yapabileceklerini söyledi.

Haber: Hamide Koçubaba