Selçuk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Alanında yüzde 88 oranıyla uygulamaya dayalı eğitimin Ülkemizde ki başarılı temsilcisi Mesleki Eğitim Merkezleri; 11. Sınıfta Kalfalık Belgesi, 12. Sınıfta Ustalık Belgesinin yanında artık Meslek Lisesi Diploması da veriyor.
Mesleki ve teknik eğitimin önemli bir ayağını mesleki eğitim merkezleri oluşturuyor. Zorunlu eğitim kapsamındaki bu okullarda çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimi veriliyor. Mesleki eğitim merkezlerinde öğrenciler haftada bir gün okula devam ederken diğer günler, iş yerinde eğitim alıyor. Mesleki ve teknik eğitimde sektörler açısından büyük açığı kapatan kalfa ve ustalar, bu okullarda yetişiyor. Mesleki Eğitim Merkezleri 1. Nakil dönemiyle birlikte 29 Temmuz'dan itibaren tercih başvurular başlamıştır. Üretimin sesi Mesleki Eğitim Merkezlerinden geliyor."

YÜZDE 88'İ ALANLARINDA ÇALIŞIYOR 
Mesleki eğitim merkezlerinden mezun olanların alanda istihdam oranı yüksek. 2018'de mesleki eğitim merkezlerini bitirenlerin yüzde 88'i alanlarında çalışıyor. Alanında çalışanların yüzde 75'i ise eğitimleri boyunca işyeri eğitimi aldıkları firmalarda çalışmaya devam ediyor. Sektör temsilcileri, mesleki eğitim merkezleri mezunlarından memnun ve kapasitelerinin arttırılmasını talep ediyor. Lise diplomasına erişimdeki zorluk, öğrencilerin mesleki eğitim merkezlerini tercih etmemesinde önemli bir rol oynuyordu. MEB'in bu konudaki iyileştirmesinin bu okullara yönelik talebi artırması bekleniyor.

LİSE DİPLOMASI ALMALARININ ÖNÜ AÇILDI
Mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrenciler, ortaokul sonrası dört yıllık zorunlu eğitimi tamamlamalarına rağmen lise diploması alamıyordu. MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle öğrencilerin fark derslerini alabilmelerine imkân tanıyarak lise diplomasına sahip olabilmenin önünü açtı. Mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenciler, sadece bu yolla diploma alabilirken yeni düzenlemeyle öğrenciler okulda fark derslerini yüz yüze eğitim yolu ile tamamlayabilme hakkına sahip oldu.