Düzce Üniversitesi öğretim görevlisinin depremzede öğrencisiyle konuşmasına inceleme başlatıldı.Elif Şevval DEMİR / DÜZCE (İGFA) - Düzce Üniversitesi’nde görevli olan bir öğretim görevlisi ile Malatyalı depremzede öğrencisinin arasında geçtiği iddia edilen diyalog sosyal medyada tepkilere sebep oldu.

Öğrencilerinin bir şirketin İnsan Kaynakları departmanı ile röportaj yapmaları talebinde bulunan öğretim görevlisi, depremzede öğrencisinin “Hocam ben Malatya’da nasıl yapacağım?” sorusu üzerine “Bırak yahu, sanki atom bombası attılar” cevabını verdi.

Öğretim görevlisine görüntülü aramayı teklif eden öğrenci, cezaevinde kaldığını, kalacak bir yeri olmadığını söyledi.

Bunun üzerine öğretim görevlisinin verdiği yanıt ise “Ceza evinde tabii bir yer bulamazsın, niyeceza evine girdin, ne yaptın? Kalacak yer bulamayınca cezaevine mi girdin, bu mu bulduğun çözüm” oldu.

Düzce Üniversitesi'nde uzaktan eğitim esnasında yaşandığı düşünülen ve sosyal medyada paylaşılan konu ile ilgili soruşturma başlatıldı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, "Bir öğrencimiz ile öğretim üyemiz arasında uzaktan eğitim dersi sırasında gerçekleştiği düşünülen ve sosyal medyada paylaşılan konuyla ilgili Rektörlüğümüz tarafından inceleme başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: igf