Süleyman ve Gülperi Ayşe Demir çiftinin ikiz bebekleri 30 haftalık prematüre olarak dünyaya geldi. Miray ve Esila Nur adı verilen bebekler, erken doğum nedeniyle hemen yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Doğduklarında Miray 1 kilo 380, Esila Nur ise 1 kilo 480 gram ağırlığında olan bebeklerini her gün yeni doğan yoğun bakım ünitesinde bebeklerini ziyaret eden Demir çifti, 35 günün sonunda bebeklerinin hastaneden taburcu edilmesiyle büyük bir sevinç yaşadılar.

İlk defa bebek sahibi oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Demir çifti, doğumdan sonra bebeklerinden bir süre ayrı kaldıkları için sevinçlerinin yarım kaldığını ifade eden anne Gülperi Ayşe Demir, doğumun hemen ardından bebeklerin yoğun bakıma alındığını ve tedavilerinin burada devam ettiğini, bundan dolayı Kumluca'da yeni doğan yoğun bakım ünitesinin bulunmasının kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Demir, “Hamileliğim sürecinde ikiz bebek sahibi olacağımız için çok heyecanlıydık. Erken doğum oldu ve bebeklerimiz bir süre yoğun bakımda kaldı. 35 günün sonunda bebeklerimizin sağlıklı olarak hastaneden taburcu ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim için Kumluca'da Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin bulunması çok büyük bir şanstı. Çok zorlu bir süreç geçirdik, bu süreçte bebeklerimizin tedavisini yapan doktorlarımıza, hemşirelerimize ve bizlere destek olan tüm Medikum Hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Özel Medikum Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nusret Parlaz da ikiz bebelerin erken doğumla dünyaya geldiklerini ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için hemen yeni doğan yoğun bakım ünitesine alarak tedavilerini başlattıklarını söyledi.

İkizlerin erken doğum nedeniyle ciddi solunum ve bağırsak problemleri yaşadığını ve 35 günlük tedavi sonucunda bu sorunların üstesinden gelerek ağızdan beslenmeleri sağlanacak şekilde hastaneden taburcu edildiğini ifade eden Parlaz, “Bebeklerimizi hastanemiz yeni doğan yoğun bakım ünitesinden sağlıklı bir şekilde taburcu ediyoruz. Şu anda her biri 2 kilodan fazla ağırlığa ulaştı. Her hangi bir sağlık sorunları yok, anneye bundan sonraki süreçte tedavi ve bakım yöntemleri anlatıldı. Bizde takip ve kontrollerini yapacağız. Allah bebeklerimize sağlıklı ömür versin, ailemiz kadar bizlerde mutluyuz.” dedi.

Parlaz, Batı Antalya bölgesinde bu kadar erken doğan bebekler için müdahale edilebilecek bir yeni doğan yoğun bakım ünitesinin bulunmasının hem erken doğabilecek bebekler, hem de bebek sahibi olacak anne babalar adına büyük bir şans olduğunu bildirdi.