Özel Medikum Hastanesi konferans salonunda 14 Kasım Perşembe günü saat 13.30'da gerçekleştirilecek konferansa konuşmacı olarak Özel Medikum Hastanesi İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Dr. Demet Şahiner Lazzari, Kardiyovasküler komplikasyonları ile ilgili olarak Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erdal Durmuş, Kas-İskelet Sistemi komplikasyonları ile ilgili olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Ali İhsan Kadıoğlu ve diyabet hastalarının nasıl beslenmesi gerektiğini Diyetisyen Sümeyye Koparan katılacaklar.

Özel Medikum Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Atilla Karataş, 14 Kasım Dünya Diyabet günü dolayısıyla düzenledikleri konferansa, kendisinde veya aile yakınlarında diyabet öyküsü bulunan, diyabetle yaşam hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkesi beklediklerini söyledi.

Diyabetin kontrol edilmemesi durumunda insan yaşamını olumsuz etkileyen, kontrol altına alınabilir bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Dr. Karataş, “Toplumumuzda düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam, ailesel yatkınlık gibi bir çok nedene bağlı olarak diyabet rahatsızlıkları görülebilmekte. Her rahatsızlıkta olduğu gibi diyabette de erken teşhis ve tedavi, tavsiyelere uyma, bu rahatsızlıkla mücadelede önemli rol oynuyor. Bundan dolayı özellikle diyabette bilinçli olmak çok önemli. Bizde Özel Medikum Hastanesi olarak, 14 Kasım Dünya Diyabet günü dolayısıyla insanları bilgilendirmek amacıyla bir konferans düzenledik. Konferansta Dahiliye Uzmanımız, Kardiyoloji Uzmanımız, Fizik Tedavi Uzmanımız ve Diyetisyenimiz önemli bilgilendirmelerde bulunacaklar. Ben halkımızı bu önemli konferansa davet ediyorum.” dedi.