TRAFİK KAZASI İHBARINA GİDEN AMBULANS EKİBİ, YARALI KÖPEĞE MÜDAHALE ETTİ

KUMLUCA'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI SOKAK KÖPEĞİNE, OLAY YERİNE GİDEN SAĞLIK EKİBİ MÜDAHALE ETTİ

Kumluca ilçesinde gece otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan sokak köpeğine ilk müdahaleyi olay yerine çağrılan acil müdahale ambulansındaki sağlık ekibi yaptı.

Alınan bilgiye göre Kumluca Yeni Mahalle Ahmet Aliağa bulvarında, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil sokak köpeğine çarptı. Ağır yaralanan köpeğe ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı.

Durumu ağır olan köpek için, polisten de yardım isteyen vatandaşlar tarafından ilçedeki özel bir hastanenin acil servisi aranarak "Trafik kazası ve yaralı" ihbarı yapıldı. Kaza ihbarını alan özel hastanenin sağlık ekibi acil müdahale ambulansıyla 112 komutan merkezinden vaka müdahale protokolü alarak olay yerine gitti.

Kaza yerinde yaralı olmadığı, yaralının otomobilin çarptığı sokak köpeği olduğunu gören sağlık ekibi, olayın şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra polis ekipleri ve vatandaşların yardımıyla yaralı köpeğe ilk müdahaleyi yaptı.

Kaza yerindeki sağlık ekibi ve trafik polislerinin üzerlerindeki yeleklerle yol ortasından güvenli bir yere alındı. Yaralı sokak köpeğinin daha sonra Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon merkezine götürüldüğü öğrenildi.