Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı basın toplantısında, düşük, orta ve yüksek riskli illerde Kahvehane, kafe ve restoranların % 50 kapasite ile açılabilir açıklamasından sonra Kahvehane, restoran ve kafeler kapılarını müşterilerine açtı.

Pandemi sürecinde zor günler geçiren işletme sahipleri müşteri kabul etmelerine izin verilmesinin memnuniyeti yaşarken, tedbirler kapsamında çalışmalarına başladı. İlçe genelinde restoran, kafe ve kahvehane sahibi çok sayıda esnaf yarım kapasite de olsa kazanç elde edebilmenin umuduyla çalışmalarına başladı.

İş yeri sahipleri, Antalya il geneli olarak yüksek riskli görünümündeyiz. Bu bizi çok üzdü. Aslında Antalya olarak, en azından orta seviyede olmak isterdik. Ama alacağımız tedbirler sayesinde, düşük riskli iller arasına girmek için mücadele edeceğiz. Bunu ilçemizde yaşayan tüm halkımızdan istiyoruz. Çünkü tedbirlere uymazsak, dikkat etmezsek bunun cezasını biz çekiyoruz. İş yerlerimiz kapanıyor. İşsiz kalıyoruz. Çocuklarımızın rızkı kesiliyor. Esnaflar olarak başka gelir kaynağımız yok. Lütfen, biraz dikkatli olalım. Ekmek kapılarımız kapanmasın” dediler.